ManCity komt met de schrik vrij tegen Fulham en blijft in het spoor van Liverpool

Kovacic scoorde twee keer tegen Fulham
Kovacic scoorde twee keer tegen FulhamProfimedia
Manchester City blijft in het spoor van Liverpool na een 3-2 overwinning op Fulham in eigen huis. Makkelijk ging het niet, maar door twee doelpunten van Matteo Kovacic trok City de overwinning over de streep. De ploeg van Pep Guardiola heeft daardoor 17 punten, één minder dan het team van Arne Slot, Liverpool.

Manchester City kreeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg na drie minuten al een grote kans. Via de klus kreeg Ilkay Gundogan de bal voor de voeten, maar hij schoot net naast. Datzelfde deed spits Erling Haaland een minuut later na een flitsende combinatie met Phil Foden. Met zijn linker schoot hij de bal voorlangs. Fulham werd daarna sterker en had op voorsprong moeten komen na een kwartier. Adama Traoré kwam één op één met Ederson, maar de keeper kon redding brengen. Even later was het wel raak voor Fulham. Raul Gimenez gaf een schitterende hakbal op Andreas Perreira, die van dichtbij de 0-1 binnenschoot.

Gelijk na de 0-1 werd het bijna 0-2. Weer was het Traoré die een grote kans kreeg, maar hij schoot de bal van dichtbij hard over. City maakte snel gelijk, want na 31 minuten kreeg Kovacic de bal voor de voeten na een afgeslagen corner. Hij schoot de bal hard tegen de touwen en maakte 1-1. City had daarna weer de bal, maar kwam niet meer tot gevaar en dus was het 1-1 bij de rust.

City pakt drie punten in tweede helft

Nog geen minuut na rust was het al 2-1. Kovacic kreeg de bal op de rand van de zestien en schoot weer raak. In de verre hoek klopt hij de doelman en zorgde zo voor de voorsprong met de tweede treffer van de wedstrijd. City had daarna de overhand, maar kreeg geen grote kansen. Kyle Walker viel na een uur in en speelde daarmee zijn 400e wedstrijd. Traoré kreeg vijf minuten na die wissel weer een grote kans, maar hij faalde opnieuw oog in oog met Ederson. De wedstrijd leek beslist in de 82e minuut. Invaller Jerremy Doku kreeg de bal aan de linkerkant, ging naar binnen en haalde verwoestend uit: 3-1. Maar waar City al dacht aan de drie punten, maakte Fulham het nog spannend. Invaller Rodrigo Muniz schoot de bal uit de draai knap binnen en maakte daarmee de 3-2. Maar bij 3-2 bleef het en dus gingen de punten naar Manchester City.