ManU verslaat Everton mede door weer een treffer van Rashford en gaat door in FA Cup

Marcus Rashford na zijn rake penalty
Marcus Rashford na zijn rake penaltyAFP
Hij is fantastisch op dreef: Marcus Rashford. Voor de vijfde wedstrijd op rij wist de spits het net te vinden in de 3-1 overwinning van zijn team op Everton. United speelde met een sterke basiself en kwam al snel op voorsprong nadat de Braziliaanse spits Antony de bal al na vier minuten bij de tweede paal naar binnen gleed.

Zonder winst in hun laatste zeven wedstrijden in alle competities voorafgaand aan hun reis naar Old Trafford, vreesden de massaal meegereisde Everton-fans wellicht het ergste. Edoch, 10 minuten na de openingstreffer profiteerde Conor Coady van een fout van United-doelman David de Gea om op gelijke hoogte te komen.

Eigen goal

United kreeg verschillende kansen om de leiding te hernemen, voordat Coady het net vond aan de verkeerde kant van het veld. Kort na rust draaide hij een voorzet van Rashford langs Everton-doelman Jordan Pickford om daarmee de gastheren op een 2-1 voorsprong te zetten (’52). Invaller Dominic Calvert-Lewin dacht dat hij Everton een potentieel gelijkspel en een ‘replay’ had bezorgd, maar de VAR keurde zijn doelpunt af wegens buitenspel (’74).

Om de ellende voor Everton nog groter te maken, schoot Rashford in de blessuretijd een penalty binnen om voor de vijfde achtereenvolgende wedstrijd te scoren en de zevende overwinning op rij in alle competities voor United te bezegelen (‘90+7).

Positie Lampard

Frank Lampard, de coach van Everton, wilde na de wedstrijd niet ingaan op zijn positie bij het team uit Liverpool. “Daar heb geen enkele controle over. Ik focus mij op de wedstrijden,” was zijn vlakke commentaar.