ManUnited laat bloedbad van afgelopen zondag achter zich met ruime zege op Betis

Weghorst schiet al vallend de 4-1 binnen
Weghorst schiet al vallend de 4-1 binnenAFP
Manchester United heeft zijn ongeslagen reeks op Old Trafford verlengd tot 20 wedstrijden door Real Betis met 4-1 te verslaan in hun heenwedstrijd van de UEFA Europa League (UEL).

Op zoek naar directe remedie voor de 7-0 nederlaag van zijn ploeg tegen rivaal Liverpool afgelopen zondagavond, had Erik ten Hag al na zes minuten een glimlach op zijn gezicht, toen de in vorm verkerende Marcus Rashford met een daverende treffer de gastheren op voorsprong zette. Met een afwerking 'op instinct' van de Engelse international, die profiteerde van een fout van de Betis-achterhoede, zette hij Old Trafford op zijn kop en zorgde ervoor dat de zenuwen die na Liverpool waren ontstaan bij de Red Devils verdwenen.

Ayoze Pérez

Betis was echter vastbesloten hun eerste bezoekje aan Old Trafford niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Ayoze Pérez schoot van binnen het strafschopgebied raak in de verre hoek en deed United dus wederom pijn, net als toen de aanvaller namens Leicester City vorig jaar twee assists op zijn naam schreef. De door de Foxes uitgeleende speler had vlak voor rust bijna een tweede treffer op zijn naam staan.

Gewaarschuwd door de opleving van Betis, reageerden de mannen van Ten Hag uitstekend. In de tweede helft scoorden ze binnen tien minuten twee keer om de controle over de wedstrijd weer over te nemen. Allereerst via Antony, die vanaf 20 meter de bal met links middels een prachtige krul binnen schoot. De tweede treffer van United na de thee was een beetje fortuinlijk: Betis-doelman Claudio Bravo liet de krachtige kopbal van Bruno Fernandes door zijn vingers glippen.

Wout Weghorst

Er was zelfs nog tijd voor Wout Weghorst om te delen in de feestvreugde, die zijn tweede doelpunt sinds zijn komst naar United maakte na knap voorbereidend werk van Facundo Pellistri. Al met al een noodzakelijke reactie van United, die misschien nog steeds getekend zijn door het bloedbad van zondag, maar tekenen van verbetering toonden en op de drempel van de volgende ronde staan.