Mathieu van der Poel blijft concurrentie weer ruimschoots voor in Duinencross

Mathieu van der Poel in de duinen van Koksijde
Mathieu van der Poel in de duinen van KoksijdeAFP
Mathieu van der Poel heeft de Duinencross in het Belgische Koksijde gewonnen. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck bleef in België de concurrentie ruimschoots voor en tekende zodoende voor zijn negende zege op een rij.

Al in de eerste ronde plaatste de wereldkampioen een beslissende versnelling. Vervolgens reed hij op indrukwekkende wijze naar de winst.

Zijn landgenoot Pim Ronhaar eindigde met een achterstand van 1 minuut en 20 seconden op de tweede plek. De Belg Wout van Aert, de winnaar van vorig jaar, finishte als derde in de veldrit die deel uitmaakt van de X2O-Trofee. Van Aert had een achterstand van 1 minuut en 43 seconden op Van der Poel.

Versteviging

Lars van der Haar eindigde als vierde op 1.53 en verstevigde zijn leidersplaats in het klassement na vijf van de acht manches. De Britse wielrenner Tom Pidcock ontbrak in Koksijde. De wereldkampioen veldrijden van 2022 is ziek.