Mats Seuntjens en Isac Lidberg helpen FC Utrecht aan uitzege op Sparta

De spelers van FC Utrecht vieren de overwinning met het uitvak
De spelers van FC Utrecht vieren de overwinning met het uitvakANP
FC Utrecht heeft met een uitzege op Sparta Rotterdam (1-2) afstand genomen van de onderste plaatsten van de Eredivisie. De club is in punten gelijkgekomen met NEC, de huidige nummer 14 van de ranglijst.

FC Utrecht domineerde de openingsfase en kwam in de 5e minuut op voorsprong. Mats Seuntjens maakte op aangeven van Hidde ter Avest zijn eerste competitietreffer voor de ploeg uit de Domstad. Hij scoorde eerder voor Fortuna, AZ, NAC en RKC Waalwijk in de Eredivisie.

Sparta, de nummer 6 van de ranglijst, kwam halverwege de eertse helft beter in de wedstrijd. Tobias Lauritsen gleed de bal tegen de paal. De Noorse aanvaller stuitte even later op doelman Vasilis Barkas, die ook een inzet van Saïd Bakari keerde.

IJverige rechtsback

Bakari stond in de 43e minuut aan de basis van de gelijkmaker. Hij bediende Lauritsen, die de bal met zijn borst voor de linkervoet van Camiel Neghli legde. Barkas had geen antwoord op de inzet van de aanvaller.

FC Utrecht herstelde zich in de tweede helft en kwam opnieuw op voorsprong. Keeper Nick Olij van Sparta keerde nog wel een inzet van Victor Jensen maar was kansloos op de rebound van Isac Lidberg. Bakari hielp Sparta bijna aan de gelijkmaker. Maar het schot van de ijverige rechtsback eindigde op de paal.