Mbappé en Messi schitteren voor Paris Saint-Germain dat Marseille van de mat speeltProfimedia
Paris Saint-Germain heeft onder leiding van sterspelers Kylian Mbappé en Lionel Messi verder afstand genomen van concurrent Olympique Marseille. De titelhouder uit Parijs won met 3-0 in Marseille en heeft de voorsprong op nummer twee Olympique weer vergroot tot 8 punten.

PSG was eerder deze maand geklopt door Marseille in de Coupe de France en de Parijzenaars verloren daarna ook nog van AS Monaco in de competitie en van Bayern München in de Champions League.

Enge blessure

Voor PSG, dat Neymar miste in Marseille, begon het duel bij de rivaal echter slecht. Presnel Kimpembe ging in de 13e minuut onderuit en lag lange tijd ogenschijnlijk bewegingsloos op het veld. De Fransman was nog niet zo lang weer terug van een blessure die hem ook weghield van het WK. Hij bewoog weer, maar moest met een brancard van het veld.

Mbappé opende in de 25e minuut de score voor de bezoekers. De spits liep goed de diepte in op een pass van Messi en rondde zonder aarzelen af. Vier minuten later stelde Mbappé Messi in staat om zijn 700e goal in clubverband te maken. Nog voor de rust hadden beide aanvallers kansen op nog een treffer.

Niet spannend

In de tweede helft probeerde Marseille het wel via Alexis Sánchez en Sead Kolasinac, maar het aanvalsduo van PSG sloeg nog een keer genadeloos toe. In een snelle tegenaanval kreeg Mbappé de bal van Messi met een boogje en schoot in de verre rechterhoek de 3-0 binnen. Het was de 200e treffer voor Mbappé bij PSG, waarmee hij het record van Edinson Cavani evenaarde.