Memphis Depay geeft basisplaats glans met twee treffers voor Atlético Madrid

Depay grijpt zijn kans met twee treffers voor Atlético Madrid
Depay grijpt zijn kans met twee treffers voor Atlético MadridAFP
Memphis Depay heeft zijn kans gegrepen bij Atlético Madrid. De spits mocht voor het eerst aan aftrap verschijnen van een competitiewedstrijd voor zijn nieuwe club. Hij had met twee doelpunten een groot aandeel in de thuiszege op Sevilla: 6-1.

Depay, begin dit jaar overgekomen van FC Barcelona, opende in de 23e minuut de score. Hij verdubbelde 4 minuten later de score met een fraai afstandsschot. Die 2-0 was het duizendste competitiedoelpunt van Atlético met trainer Diego Simeone op de bank. De fanatieke coach uit Argentinië leidde Atlético voor de 613e keer. Hij verbeterde een record van Luis Aragonés, die de club uit Madrid 612 wedstrijden onder zijn hoede had.

Álvaro Morata

Depay kreeg van Simeone de voorkeur boven Álvaro Morata. Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal zal met veel plezier naar het optreden van zijn spits hebben gekeken. Hij speelt later deze maand met Oranje tegen Frankrijk en Gibraltar in de EK-kwalificatie.

Youssef En-Nesyri bracht Sevilla vlak voor rust weer terug in de wedstrijd, maar Atlético liep na rust uit met treffers van Antoine Griezmann en Yannick Carrasco. Depay ging in de 64e minuut naar de kant voor Morata. De invaller maakte het vijfde en zesde doelpunt van de thuisploeg.