Spanjaard Martin blijft in MotoGP op Sachsenring leider Bagnaia nipt voor

Het feestje is voor Jorge Martin
Het feestje is voor Jorge MartinANP
De Spaanse MotoGP-coureur Jorge Martin heeft klassementsleider Francesco Bagnaia met minimaal verschil verslagen in de Grote Prijs van Duitsland. De vanaf poleposition vertrokken Ducati-rijder boekte met ruim 6 honderdsten van een seconde verschil zijn eerste zege in ongeveer twee jaar. Zo verkleinde hij zijn achterstand op Bagnaia in de WK-stand.

De Italiaan Bagnaia vertrok voor de derde keer op rij vanaf poleposition, terwijl Martin vanaf de zesde plek moest oprukken. Dat lukte de 25-jarige Spanjaard al snel, waardoor hij met de wereldkampioen in een strijd om de zege belandde. In de laatste ronde reden de coureurs nek-aan-nek richting de finish, met Martin op kop. Op het rechte stuk kwam Bagnaia nog dichtbij, maar Martin hield net genoeg over. De Fransman Johann Zarco werd derde.

Geen Márquez

Marc Márquez, zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP, was voor de race al gecrasht en kon niet starten door een gebroken vinger.

Martin won zaterdag ook al de sprintrace. In het klassement staat Bagnaia met 160 punten nog bovenaan, maar Martin volgt nu op 16 punten.