Isack Hadjar wint op Silverstone en neemt de leiding in het Formule 2-kampioenschap

Red Bull-protegé Isack Hadjar is de nieuwe leider in het F2-kampioenschap.
Red Bull-protegé Isack Hadjar is de nieuwe leider in het F2-kampioenschap.AFP
De Formule 2-coureurs voerden zondagochtend een felle strijd op het circuit van Silverstone. Isack Hadjar kwam echter als winnaar uit de bus en pakte de eerste plaats in het kampioenschap (133 punten). Richard Verschoor eindigde, net als gisteren, buiten de punten.

Zoals de Britten de voorste rijen domineerden in de koningsklasse, deden de Fransen dit in de Formula 2. Polesitter Isack Hadjar werd vooran vergezeld door Victor Martins. Na een geweldig gevecht tussen de coureurs was Isack Hadjar de enige die het podium haalde. Hij werd vergezeld door Zane Maloney en Jak Crawford.

Festival van de safety cars

Victor Martins nam meteen de leiding na een zeer goede start. Isack Hadjar viel echter meteen terug naar de 3e plaats, ten voordele van Ollie Bearman. Nog verrassender was dat Andrea Kimi Antonelli, de winnaar van de sprintrace van zaterdag, in de eerste ronde uitviel. Een safety car verstoorde al snel het ritme van de coureurs en gaf een déjà vu van zaterdagmiddag.

De race werd hervat in ronde 3, maar Joshua Dürksen en Paul Aron raakten elkaar. De Paraguayaan moest opgeven, terwijl de Hightech-coureur een lekke band had. Maar de safety car kwam de Est goed uit en hij kon herstarten.

Na de herstart in ronde 7 konden de coureurs echt aan hun race beginnen. Martins pakte een seconde voorsprong op Bearman en reed direct de snelste ronde. Hadjar probeerde de Prema-coureur ook in te halen en dat lukte hem aan het begin van de achtste ronde. Vlak daarna werd hij echter de pits in geroepen om de strategie van Bearman te volgen en zo viel hij voorlopig terug naar de 17e plaats.

Martins volgde hem in ronde 10 om terug te keren als dertiende en passeerde Hadjar even later weer.

Nieuwe kampioenschapsleider

De twee Franse coureurs raakten vervolgens verwikkeld in een verhit duel, gekenmerkt door verschillende inhaalpogingen van Red Bull-protegé Hadjar. Martins bleef echter aan de leiding en zette de snelste ronde neer.

Hadjar kwam echter terug in ronde 18 en voerde de druk weer op bij zijn landgenoot. En na een aantal pogingen kwam hij weer op kop. Martins , die in de problemen zat, kon hier geen vervolg aan geven. Hierdoor verloor de Fransman 3 plaatsen in de twintigste ronde.

In ronde 24 was Hadjar klaar voor de overwinning, maar hij werd achtervolgd door Maloney. Martins vocht om de derde plaats met Franco Colapinto, maar in ronde 25 verloor de Fransman terrein op de Argentijn. Voor hen reed Jak Crawford een reeks snelste rondetijden, maar met een tijdstraf van 5 seconden was hij geen bedreiging meer.

Isack Hadjar werd niet meer bedreigd en wist zijn derde zege van het seizoen in de wacht te slepen. De Fransman staat nu met 133 bovenaan het klassement, zestien meer dan Paul Aron. Zane Maloney volgt op 101 punten. Een dertiende plek in de feature race rond Silverstone leverde Richard Verschoor opnieuw geen punten op, wat betekent dat hij op de negentiende plek blijft steken met 17 punten.