NAC Breda zonder uitsupporters na goede tweede helft langs Willem II in hol van de leeuwProfimedia
NAC Breda heeft de Brabantse derby met 1-2 gewonnen. Willem II kwam als een hazewindhond uit de startblokken, wellicht aangejaagd door het vele vuurwerk op de Kingside. De Tilburgers kwamen op 1-0 door een benutte penalty van spits Jeremy Bokila ('9). NAC draaide na rust de wedstrijd om in hun voordeel met goals van Ruben Ligeon ('47) en Jarchino Antonia ('52).

Temperaturen rond het vriespunt deerde het Tilburgse publiek niet. In groten getale waren ze afgekomen op de burenruzie. Zelfs in het uitvak zaten Willem II-supporters, aangezien uitpubliek bij onderlinge duels dit seizoen door de autoriteiten niet is toegestaan. Een flinke smet op het prachtige affiche.

Overrompeld

Aan sfeer echter geen gebrek. De wedstrijd moest zelfs later beginnen door alle rookontwikkeling. NAC werd duidelijk overrompeld door de aanvalsdrang van de thuisploeg. Het leverde al na een minuut of acht de uitgelezen kans voor Willem II op om op voorsprong te komen. Luc Marijnissen kreeg de bal ietwat ongelukkig op zijn arm en scheidrechter Serdar Gözübüyük was onverbiddellijk. Bokila faalde niet en de gewenste voorsprong stond op het scorebord.

Dat de score vervolgens niet verdubbeld werd was te danken aan doelman Roy Kortsmit van NAC. Die zag ook dat zijn teamgenoten aanvallend weinig voor elkaar kregen, op een bal op de baal van Antonia na. Na rust boog de ploeg van trainer Robert Molenaar de achterstand snel om. Ligeon kopte twee minuten na rust knap raak en vijf minuten later vond Antonia de bovenhoek. Verbijstering op de tribune, gevolgd door frustratie. Er klonken zelfs spreekkoren richting Kevin Hofland.

Kortsmit MotM

Willem II kreeg in de slotfase nog een paar kansen op de gelijkmaker, maar de uitstekend keepende Kortsmit, en misschien wel 'man of the match' bleek niet te passeren. NAC is door de overwinning Willem II op drie punten genaderd en staat nu 12e. Willem II had richting de top-5 kunnen klimmen, maar blijft 9e in de KKD.