Napoli 18 punten los na uitzege op Sassuolo dankzij superduo Kvaratskhelia en Osimhen

Kvaratskhelia en Osimhen vieren de 0-1 van de Georgiër
Kvaratskhelia en Osimhen vieren de 0-1 van de GeorgiërProfimedia
Napoli heeft gisteravond Sassuolo verslagen met 0-2 en kwam zo 18 punten boven de achtervolgers op de koppositie. Het was de zevende overwinning op rij in de Serie A, die werd behaald door doelpunten in de eerste helft van Khvicha Kvaratskhelia en Victor Osimhen.
Sassuolo-Napoli statistieken
Sassuolo-Napoli statistiekenFlashshare

Kvaratskhelia opende de score in de 12e minuut na een balverovering op het middenveld en schoot na een geweldige rush vanaf de rand van het strafschopgebied laag in de hoek raak. De 22-jarige Georgiër, bijgenaamd Kvaradona, blijft dit seizoen indruk maken met inmiddels 10 doelpunten en negen assists in de Serie A. Hij staat nu vierde op de scorelijst en heeft de meeste assists.

Armand Lauriente van Sassuolo maakte twee minuten later bijna gelijk, maar zijn schot van binnen het strafschopgebied raakte de paal.

Osimhen verdubbelde de voorsprong van Napoli na 33 minuten spelen, toen de Nigeriaanse aanvaller vanuit een scherpe hoek Sassuolo-doelman Andrea Consigli verraste. Het was het 18e doelpunt van de topscorer van de Serie A.

Sassuolo dacht in de 40e minuut de achterstand te hebben verkleind, maar het doelpunt van Lauriente werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Datzelfde overkwam Napoli vlak voor het einde van de wedstrijd, waar het dacht via Giovanni Simeone op 0-3 te komen.

Sassuolo-Napoli opstellingen
Sassuolo-Napoli opstellingenFlashshare

Napoli komt steeds dichter bij het einde van 33 jaar wachten op de Scudetto. Het heeft nu 62 punten uit 23 wedstrijden, terwijl nummer twee Inter Milaan, dat zaterdag Udinese ontvangt, op 44 uit 22 staat.

Sassuolo blijft op de 15e plaats staan met 24 punten.