Napoli herstelt zich van midweekse nederlaag en boekt overwinning bij Sampdoria

Koploper Napoli wint voor het eerst in 2023
Koploper Napoli wint voor het eerst in 2023ANP
De Italiaanse koploper Napoli heeft de eerste zege van het nieuwe jaar 2023 binnen. De club uit Napels herstelde zich van de nederlaag tegen Internazionale van woensdag (1-0) en won de uitwedstrijd tegen Sampdoria met 2-0.

Victor Osimhen zette Napoli na 19 minuten op voorsprong door bij de eerste paal raak te schieten na een voorzet vanaf de linkerflank van de Portugese verdediger Mário Rui. Voor Osimhen was het al zijn tiende doelpunt van het seizoen.

Matteo Politano had al na een paar minuten een penalty gemist namens Napoli, dat vlak voor tijd wel een strafschop benutte. In de 82e minuut schoot Eljif Elmas uit Noord-Macedonië feilloos raak.

Man minder

De thuisploeg speelde de hele tweede helft met een man minder na een rode kaart voor de Venezolaan Tomás Rincón, die werd weggestuurd na een harde tackle. Bij Sampdoria deed de Nederlandse verdediger Bram Nuytinck de hele wedstrijd mee, Sam Lammers werd kort na de 0-2 naar de kant gehaald.

Napoli boekte al de veertiende zege van het seizoen. De ploeg van trainer Luciano Spalletti heeft 7 punten meer dan Juventus, dat zaterdag Udinese met 1-0 de baas was. Vrijdag staat in Napels de topper tussen Napoli en Juventus op het programma.