Napoli overweldigt Juventus: 5-1 en de Scudetto-droom komt steeds dichterbij

Napoli overrompelt Juventus en spelers Napoli overrompelen elkaar op weg naar de titel in de Serie AProfimedia
Napoli-Juventus beloofde vooraf spektakel en deze verwachtingen werden niet teleurgesteld. Juventus dat al acht wedstrijden geen doelpunt hadden tegen gekregen, werd getrakteerd op een forse 5-1 nederlaag en dat ging gepaard met dominantie van een ploeg die niet te stoppen lijkt.

Het was een briljant, hoog tempo Napoli-team dat slechts een paar keer last had van de aanval van Juventus. Die trend werd al aan het begin van de eerste helft gezet, waarin alleen Osimhen en zijn teamgenoten de bal in bezit hadden. In de 14e minuut viel het eerste doelpunt van de blauwhemden, gescoord door Viktor Osimhen (24) op de rebound van Wojtech Szczęsny van een schot van Khvicha Kvaratskhelia (21). In de 39e minuut verdubbelde de Georgiër de score met een fraai doelpunt, ditmaal binnengespeeld door de Nigeriaan.

De reactie van Allegri's mannen kwam pas in de laatste minuten van de eerste helft, met een schot van Angel Di Maria (34), die de lat raakte door te profiteren van een verdedigingsfout van de gastheren. Het was diezelfde Argentijn die in de 42e minuut het doelpunt maakte dat de wedstrijd heropende, door de 2-1 te vinden op een magische assist van Arek Milik (28).

Tweede helft

Een illusie, van de wit-zwarten, die van korte duur was. De wedstrijd kreeg een haast beslissende wending in de 55e minuut, toen Amir Rrahamani (28) uit een hoekschop de bal in het net schoof om er 3-1 van te maken. Het was geen geringe beloning voor de speler, die zijn derde wedstrijd speelde sinds hij terugkeerde van een blessure die hem in oktober vorig jaar had uitgeschakeld. Vanaf dat moment waren het alleen de mannen van Spalletti die de handschoen opnamen en de beste verdediging van de competitie tot zware nederlaag dwongen. Het doelpunt van Osimhen in de 65e minuut en dat van Elijf Elmas (23) maakten het score voor Napoli compleet.

Een resultaat dat Massimiliano Allegri veel hoofdbrekens zal bezorgen, wiens geweldige resultaten van de laatste maanden teniet werden gedaan door een saai en uitgesproken ineffectief optreden, waarin het goede dat in de laatste acht wedstrijden was opgebouwd, deze avond node werd gemist. Groot feest is het uiteraard in Napels, waar geen verstoppen meer mogelijk is: Napoli is de grote favoriet om kampioen te worden van deze Serie A.