Regerend kampioen Napoli wint in eigen stadion topper in Serie A tegen Juventus

Victor Osimhen komt hoog boven de rest
Victor Osimhen komt hoog boven de restANP
Napoli heeft de topper in de Serie A tegen Juventus gewonnen. De regerend landskampioen uit Napels was in het eigen Stadio Diego Armando Maradona met 2-1 te sterk.

Juventus verzuimt door de nederlaag dichter bij koploper Internazionale te komen. De club uit Turijn staat tweede met 57 punten. Dat zijn er twaalf minder dan Inter dat maandag tegen Genoa speelt. Napoli klom naar de zevende plaats met 43 punten.

Khvicha Kvaratskhelia schoot Napoli vlak voor de rust op voorsprong. In de tweede helft zocht Juventus naar de gelijkmaker. Die viel pas in de slotfase. Federico Chiesa schoot vanaf rechts in de verre linkerhoek de 1-1 binnen.

Rebound

Kort voor het einde kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding op Victor Osimhen. Die nam de strafschop zelf, maar schoot zwak in, waardoor Wojciech Szczesny kon redden. Uit de rebound scoorde Giacomo Raspadori alsnog.