Napoli wint weer ruim en gaat met overtuiging richting laatste acht in de Champions LeagueProfimedia
Napoli heeft zich met groot vertoon van macht verzekerd van een plek bij de laatste acht van de Champions League. De koploper van Italië was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Eintracht Frankfurt, momenteel subtopper in de Duitse Bundesliga. Napoli had in Duitsland al met 2-0 gewonnen.

Victor Osimhen nam twee doelpunten voor zijn rekening in Napels. In de blessuretijd van de eerste helft kopte de Nigeriaanse aanvaller Napoli op voorsprong, kort na rust tikte hij raak na een voorzet van captain Giovanni Di Lorenzo.

Eindstand

Piotr Zielinski bepaalde na ruim een uur de eindstand uit een strafschop. Zielinski was zelf naar de grond gewerkt, door de Zwitser Djibril Sow. In het laatste half uur bleven doelpunten uit en werd de volledige voorhoede van de thuisploeg naar de kant gehaald door trainer Luciano Spalletti.

De Duitsers waren aanvallend onmachtig, mede door de absentie van aanvaller Randal Kolo Muani. Hij kreeg in de heenwedstrijd rood en miste dus het duel in Italië.

Rellen

De wedstrijd werd voorafgegaan door rellen in Napels. Er zijn vermoedelijk honderden Duitse fans in Napels, hoewel zij geen toegang hadden tot het stadion. De Italiaanse autoriteiten verboden dat eerder, uit angst voor ongeregeldheden. De vrees bestond al dat veel Eintracht-fans zich hierdoor niet zouden laten weerhouden de reis toch te maken.