NBA round-up: San Antonio Spurs weten na 16 verliespartijen eindelijk weer wat winnen isProfimedia
Keldon Johnson scoorde 25 punten, waaronder een aantal grote buckets op het einde om de San Antonio Spurs te helpen hun verliesreeks van 16 wedstrijden te doorbreken met een 102-94 overwinning op de Utah Jazz op dinsdagavond in Salt Lake City. Er werden ook nog negen andere wedstrijden in de NBA gespeeld.

Jazz 94, Spurs 102

De San Antonio Spurs hun boekte eerste overwinning sinds ze op 17 januari Brooklyn versloegen. Het maakte ook een einde aan een 18-game losing streak weg van huis. Doug McDermott sloeg vijf driepunters en scoorde 19 punten voor San Antonio. Jeremy Sochan voegde 13 punten toe en Devonte' Graham had er 12 voor de Spurs, die pas hun 15e zege boekten.

Lauri Markkanen scoorde 28 punten met 10 rebounds voor Utah, Talen Horton-Tucker scoorde 16 punten en Walker Kessler droeg 10 punten en 15 boards bij.

Bucks 118, Nets 104

Giannis Antetokounmpo had 33 punten en 15 rebounds en Milwaukee Bucks verlengde zijn winning streak tot 15 wedstrijden door Brooklyn in New York te passeren. De Bucks zijn op hun vijfde 15-game winning streak in de geschiedenis van het team. Antetokounmpo had zondag de driepuntsoverwinning op Phoenix gemist vanwege een beenblessure en speelde 15 gecombineerde minuten in zijn vorige twee wedstrijden vanwege blessures.

Mikal Bridges scoorde 31 punten en hielp de Nets een kussen van 10 punten op te bouwen vroeg in het derde kwart voordat Milwaukee aan zijn comeback begon. Spencer Dinwiddie voegde 26 punten toe, maar Brooklyn scoorde slechts 19 punten in de vierde en verloor zijn derde opeenvolgende wedstrijd.

Pacers 124, Mavericks 122

Tyrese Haliburton scoorde 32 punten en Myles Turner voegde er 24 aan toe. Jordan Nwora scoorde 16 punten en Aaron Nesmith voegde er 14 aan toe. De Pacers wonnen voor het eerst sinds 6-8 januari opeenvolgende wedstrijden.

Luka Doncic noteerde 39 punten, negen rebounds en zes assists op zijn 24e verjaardag, en Kyrie Irving had 16 punten en negen assists, terwijl het duo terugviel naar 1-4 samen op het veld. Irving werd verworven door de Mavericks in een ruil met de Brooklyn Nets op 6 februari. Irving miste een step-back driepuntspoging met nog 1,1 seconden te gaan die Dallas de overwinning zou hebben bezorgd.

Nuggets 133, Rockets 112

Jamal Murray was goed voor 32 punten en zes assists, en Nikola Jokic registreerde zijn 100ste triple-double in Denver. Jokic registreerde 14 punten, 11 rebounds en 10 assists in drie kwarten en werd daarmee de zesde speler in de NBA-geschiedenis die 100 triple-doubles bereikt. Russell Westbrook heeft het NBA record van 198, gevolgd door Oscar Robertson (181), Magic Johnson (138), Jason Kidd (107) en LeBron James (106).

Jalen Green van de Rockets had 17 punten in 19 minuten in zijn terugkeer na twee wedstrijden afwezigheid door een liesblessure. Tari Eason had 17 punten en 12 rebounds van de bank voor Houston, dat 10 wedstrijden op rij en 30 van de laatste 34 heeft verloren.

Grizzlies 121, Lakers 109

Ja Morant had 39 punten als onderdeel van een triple-double en gastheer Memphis profiteerde van de afwezigheid van LeBron James om laat los te komen van Los Angeles. De triple-double van Morant omvatte 10 rebounds en 10 assists. De 39 punten waren zijn tweede meeste dit seizoen (hij had er 49 tegen de Houston Rockets in oktober), terwijl de triple-double zijn zesde van de campagne was.

De Lakers, die in de derde periode met maar liefst zes punten leidden, zagen hun zegereeks van drie wedstrijden eindigen kort nadat ze vernamen dat James naar verwachting minstens twee weken zal missen met een voetblessure die hij zondag opliep in een overwinning op Dallas. Met Anthony Davis (28 punten, 19 rebounds) en Lonnie Walker IV (21 punten) in de hoofdrol speelden de Lakers de Grizzlies naar een 73-gelijkspel, voordat Memphis het derde kwart afsloot met een 20-11 uitbarsting om de overwininning in de wacht te slepen.

Wizards 119, Hawks 116

Bradley Beal scoorde een seizoenshoogtepunt van 37 punten. 12 in het vierde kwart, om Washington met een kleine achterstand het gastland Atlanta te laten inhalen en het debuut van de nieuwe hoofdcoach Quin Snyder te verpesten. Washington stond acht punten achter met nog 6:03 minuut te gaan. Beal leidde de comeback in en zette de Wizards op voorsprong met een drive met nog 2:30 te gaan. Atlanta's Trae Young kreeg in de laatste 4,7 seconden twee kansen op een gelijkspel, maar miste een paar driepunters.

Kyle Kuzma voegde 28 punten toe voor Washington. De Wizards speelden voor het tweede achtereenvolgende duel zonder Kristaps Porzingis (pijn aan de linkerknie) en Monte Morris (pijn aan de onderrug). Young had 31 punten en zeven assists om de Hawks te leiden.

Raptors 104, Bulls 98

Pascal Siakam had 20 punten en acht rebounds, dat luidde de overwininning van Toronto in op Chicago. Gary Trent Jr. voegde 19 punten toe vanaf de bank voor de Raptors, die acht van hun laatste 10 wedstrijden wonnen. O.G. Anunoby scoorde 17 punten, Jakob Poeltl 14, Scottie Barnes 11 en Fred VanVleet scoorde slechts drie punten met 1-of-11 schieten, maar voegde negen assists toe.

Nikola Vucevic scoorde 23 punten voor de Bulls, die hun vorige twee wedstrijden hadden gewonnen. Zach LaVine voegde 17 punten toe, DeMar DeRozan 13 punten en Ayo Dosunmu 10 punten.

Kings 123, Thunder 117

Harrison Barnes scoorde 29 punten en leidde vijf spelers in de dubbele cijfers. Het bezoekende Sacramento verlengde zijn winning streak tot vier wedstrijden met een overwinning op Oklahoma City. Domantas Sabonis had 22 punten, 13 rebounds en negen assists voor Sacramento, dat voor de tweede keer in drie dagen Oklahoma City versloeg en daarmee 11 wedstrijden boven .500 kwam. Jalen Williams leidde Oklahoma City met 27 punten en acht assists, terwijl Dario Saric 21 punten toevoegde.

Oklahoma City, dat zijn vierde opeenvolgende wedstrijd verloor, vocht zich terug van een achterstand van 17 punten om de wedstrijd op 98 te brengen met nog 8:50 te gaan. Barnes scoorde acht punten tijdens een 12-2 run om Sacramento te helpen de controle terug te krijgen. Davion Mitchell, die begon in plaats van de geblesseerde point guard De'Aaron Fox (pijnlijke linkerpols), bezegelde de overwinning met vier punten in de laatste minuut.

Warriors 123, Trail Blazers 105

Jordan Poole en Klay Thompson waren samen goed voor 24 punten in een derde kwart dat Golden State van een enorme achterstand naar een overwinning op Portland in San Francisco bracht. Poole eindigde met een game-high 29 punten en Thompson 23 voor de Warriors, die Draymond Green terugkregen van een knieblessure en voor de derde keer op rij wonnen. Mede dankzij zijn 12 punten, negen rebounds, acht assists en twee blocks ging de overwinning naar de Warriors.

Grant's jumper bracht de Trail Blazers vier minuten in het derde kwart op een 74-58 voorsprong, voordat de Warriors de leiding namen. Eerst droeg Poole acht punten bij aan een 14-0 run die Golden State weer in het nauw bracht, met een achterstand van 74-72 met nog 4:59 te gaan in de periode. De Warriors gingen het vierde kwart in met een 87-82 voorsprong, dat was genoeg om de wedstrijd uit te spelen naar een overwinning.

Timberwolves 108, Clippers 101

Jaden McDaniels scoorde 20 punten en Anthony Edwards voegde er 18 aan toe. Het bezoekende Minnesota beëindigde een drie-game losing streak met een overwinning op Los Angeles. Rudy Gobert scoorde 16 punten en Kyle Anderson voegde 12 punten en 10 rebounds toe. De Timberwolves hielpen hun play-off vooruitzichten door te winnen tijdens de tweede wedstrijd van een vierdelig bezoek aan Californië. Paul George scoorde 25 punten en Kawhi Leonard voegde er 23 aan toe. De Clippers verloren hun derde opeenvolgende wedstrijd, allemaal met Russell Westbrook op het roster nadat hij was overgenomen na een ruil door de Los Angeles Lakers en een uitkoop door de Utah Jazz.

Een 5-0 uitbarsting van George bracht de Clippers tot 103-98 voordat Anderson binnen scoorde en de Timberwolves op 105-98 kwamen met nog 1:01 te gaan in de wedstrijd. Een off-balance 3-pointer van Westbrook bracht de voorsprong van Minnesota terug tot 105-101 met nog 42 seconden te gaan, voordat een dunk van Gobert de Wolves met zes punten deed stijgen met nog 23 seconden te gaan.