NBA roundup: 76ers beëindigen Bucks' 16-game winstreak met comeback van 18 punten

76ers' Harden dribbelt tegen Bucks' Antetokounmpo
76ers' Harden dribbelt tegen Bucks' AntetokounmpoProfimedia
Afgelopen nacht zijn er weer zes potjes gespeeld op de courts in de VS. Dit is wat er gebeurde in de NBA.

76ers 133, Bucks 130

James Harden had 38 punten, negen rebounds en 10 assists, terwijl het bezoekende Philadelphia een achterstand van 18 punten overbrugde en de 16-game winning streak van Milwaukee doorbrak met een overwinning op zaterdag.

Joel Embiid was goed voor 31 punten en 10 assists en Tyrese Maxey scoorde 26 punten voor Philadelphia, dat Milwaukee met 48-31 versloeg in het vierde kwart. Giannis Antetokounmpo leidde de Bucks met 34 punten en 13 rebounds, Brook Lopez scoorde 26 punten en Jrue Holiday voegde 26 punten en 13 assists toe. Grayson Allen maakte zes driepunters en eindigde met 20 punten, allemaal in het derde kwart.

Milwaukee leidde met 18 punten in het derde kwart, voordat Philadelphia via een 23-9 run de stand halverwege de laatste periode op 108-all bracht.

Nadat Antetokounmpo twee strafworpen had gemaakt met nog 1:43 te gaan om de Bucks op een 125-121 voorsprong te zetten, scoorden Harden en Embiid opeenvolgende driepunters om Philadelphia zijn eerste voorsprong sinds het tweede kwart te geven. Maxey maakte twee vrije worpen om de voorsprong van Philadelphia uit te breiden tot vier met nog 25 seconden te gaan, en de Sixers schoten hun laatste vier strafworpen raak om de comebackzege te bezegelen.

Timberwolves 138, Kings 134

Anthony Edwards scoorde een team-high 27 punten en beantwoordde Sacramento-dreigingen met twee zeer belangrijks scores in de laatste twee minuten, waardoor het bezoekende Minnesota de Kings afhield.

Nadat Rudy Gobert en De'Aaron Fox hadden gescoord, kwam Edwards met de eerste van zijn belangrijke baskets, een layup met nog 1:51 te gaan die een driepunter werd toen hij een overtreding kreeg van Kevin Huerter. De Kings counterden onmiddellijk, dit keer met een layup van Domantas Sabonis om de achterstand tot twee te verkleinen en de gastheren kregen kansen op een gelijkspel en een voorsprong. Maar Fox kon niet scoren op een driving layup met nog 57 seconden te gaan en, na een aanvallende rebound, Harrison Barnes op een driepunter vijf seconden later.

Edwards zette de Timberwolves op 136-132 met een binnenkorf met nog 33 seconden te gaan. Gobert noteerde een double-double van 13 punten en 14 rebounds voor de bezoekers. Huerter, die zes van zijn negen driepuntspogingen raak schoot, had een game-high van 29 punten voor de Kings, die hun zegereeks van vijf wedstrijden zagen eindigen.

Raptors 116, Wizards 109 (na overtime)

Fred VanVleet maakte twee driepunters in overtime en eindigde met 25 punten - en 10 assists - toen het bezoekende Toronto Washington versloeg.

Gary Trent Jr. scoorde 26 punten vanaf de bank voor de Raptors, die de twee wedstrijden in Washington eerlijk verdeelden. Kristaps Porzingis scoorde 22 punten en 11 rebounds voor de Wizards, die 24 turnovers maakten. Bradley Beal voegde 21 punten en 10 assists toe.

Kyle Kuzma maakte twee vrije worpen met nog 1:00 te spelen in overtime om de voorsprong van Toronto terug te brengen tot één. Maar VanVleet antwoordde met zijn tweede driepunter in overtime. Trent's jumper zorgde voor een voorsprong van vijf punten voor Toronto met nog 2:43 te spelen. Porzingis antwoordde met een dunk en de driepunter van Delon Wright bracht de wedstrijd op 105-105 met nog 30,1 seconden te spelen om de extra periode af te dwingen.

Cavaliers 114, Pistons 90

Darius Garland verzamelde 21 punten en zeven assists en Donovan Mitchell voegde 20 punten toe om gastheer Cleveland naar een overwinning op Detroit te leiden.

Garland raakte 8 van de 11 schoten vanaf de vloer -- waaronder 5 van de 6 van driepuntspogingen -- om de Cavaliers te helpen ook hun vierde game van het seizoen tegen de Pistons binnen te slepen. Jarrett Allen scoorde 15 punten en speelde samen met Mitchell hun 400e wedstrijd. De voorsprong van Cleveland liep op tot 105-70 nadat Evan Mobley, Ricky Rubio en Danny Green elk drie punten hadden gescoord aan het begin van het vierde kwart. De Cavaliers werden de rest van de wedstrijd niet meer serieus bedreigd.

Marvin Bagley III verzamelde 20 punten en 13 rebounds en Hamidou Diallo voegde 14 punten toe voor de Pistons. Detroit speelde zonder topscorer Bojan Bogdanovic, die dit seizoen gemiddeld 21,6 punten per wedstrijd scoort.

Heat 117, Hawks 109

Bam Adebayo had 30 punten en 11 rebounds om Miami naar een overwinning te leiden, waardoor de voorsprong op Atlanta in de Eastern Conference playoff-race werd vergroot.

Miami kreeg ook 20 punten van Tyler Herro, die drie van de 13 driepunters maakte. Hij voegde zes rebounds en vijf assists toe. Jimmy Butler en Caleb Martin scoorden beiden 15 punten en Butler voegde 11 rebounds en zeven assists toe. De Heat blijven op de zevende plaats in de Eastern Conference en breidden hun voorsprong op het op de achtste plaats staande Atlanta uit tot 1 1/2 wedstrijd.

Atlanta werd geleid door Saddiq Bey, die vier driepunters maakte en 22 punten scoorde. Clint Capela had een double-double, met 16 punten en 13 rebounds, maar Dejounte Murray scoorde slechts 10 punten en Trae Young, die aan de wedstrijd begon met een gemiddelde van 27 punten, bleef steken op acht punten.

Rockets 122, Spurs 110

Tari Eason scoorde met 20 punten het hoogste aantal van zijn carrière en bracht acht spelers in de dubbele cijfers voor Houston, dat een verlies van 11 wedstrijden afsloot met een overwinning op San Antonio.

De Rockets werden gesteund door hun reserves, want Eason voegde vijf rebounds, twee steals en twee blocks toe. Josh Christopher en Usman Garuba voegden respectievelijk 14 en 11 punten toe. Houston, dat double-doubles kreeg van starters Alperen Sengun (16 punten, 10 rebounds) en Kenyon Martin Jr. (14 punten, 13 rebounds), ontvangt zondag de Spurs.

Devonte' Graham leidde de Spurs met 28 punten op 7-uit-12 driepunters. Jeremy Sochan en Zach Collins scoorden elk 14 punten voor de Spurs, die het zonder Devin Vassell en Keldon Johnson moesten stellen.