NBA roundup: Bucks verslaan Suns en zijn als eerste team zeker van play-offs

Antetokounmpo scoort een dunk
Antetokounmpo scoort een dunkAFP
Vannacht zijn weer acht potten gespeeld op de courts in de VS. Dit is wat er gebeurde in de NBA.

Bucks 116, Suns 104

Giannis Antetokounmpo had 36 punten, 11 rebounds en acht assists toen het bezoekende Milwaukee dinsdag Phoenix versloeg en het eerste team van de NBA werd dat 50 overwinningen behaalde dit seizoen.

Brook Lopez had 21 punten en 10 rebounds voor Milwaukee, dat voor de 21e keer in zijn laatste 23 wedstrijden won en voor het zevende achtereenvolgende seizoen een play-off plaats vastlegde. Jrue Holiday scoorde 12 punten, terwijl Jae Crowder en Bobby Portis Jr. er elk 11 hadden.

Devin Booker scoorde 20 van zijn 30 punten in de tweede helft voor Phoenix. Deandre Ayton voegde 16 punten en acht rebounds toe, Cameron Payne scoorde 13, Jock Landale had er 12 en Chris Paul had 11 punten en acht assists.

De Suns hebben driemaal op rij verloren na een winreeks van vier wedstrijden.

Cavaliers 120, Hornets 104

Evan Mobley maakte 26 punten in een efficiënt optreden en Cleveland boekte een tweede opeenvolgende overwinning tegen gastheer Charlotte.

Mobley raakte 10 van de 16 schoten vanaf het veld en was 6-uit-6 op vrije worpen, samen met een team-high zes rebounds. Cedi Osman kwam van de bank voor 24 punten, Caris LeVert scoorde 22 punten, Darius Garland 19 punten en Lamar Stevens en Ricky Rubio hadden beide 11 punten.

Charlotte's Kelly Oubre Jr. keerde terug na één wedstrijd afwezigheid vanwege een pijnlijke rug en zorgde voor 28 punten voor de Hornets. Terry Rozier had 22 punten, reserve JT Thor had 11 punten en Gordon Hayward had 10 punten.

Thunder 121, Nets 107

Shai Gilgeous-Alexander scoorde 35 punten en leidde gastheer Oklahoma City naar een overwinning op Brooklyn.

Josh Giddey noteerde zijn achtste triple-double en zijn vierde van het seizoen met 15 punten, 13 rebounds en 10 assists. Luguentz Dort eindigde met 24 punten en raakte zes driepunters voor Oklahoma City, terwijl rookie Jalen Williams 23 punten en 10 rebounds toevoegde.

Het verlies was voor de Nets de tweede in hun laatste zeven wedstrijden en brak een reeks van twee gewonnen wedstrijden. Mikal Bridges leidde Brooklyn met 34 punten, terwijl Cameron Johnson er 23 aan toevoegde.

Knicks 123, Trail Blazers 107

Immanuel Quickley had 26 punten en 10 rebounds en het bezoekende New York overwon een achterstand van 16 punten en boekte een overwinning op Portland.

Julius Randle voegde 24 punten en 10 rebounds toe en RJ Barrett scoorde 22 punten voor New York, dat 11 van zijn laatste 14 wedstrijden heeft gewonnen. Miles "Deuce" McBride scoorde een carrièrerecord van 18 punten en Josh Hart voegde er 16 aan toe voor de Knicks, die op de vijfde plaats staan in de Eastern Conference met nog 11 wedstrijden te gaan.

Damian Lillard scoorde 38 punten, zeven rebounds en zeven assists voor Portland, dat zijn vierde wedstrijd op rij verloor en de negende in de afgelopen 12. Anfernee Simons scoorde 22 punten en Matisse Thybulle voegde er 15 aan toe voor de Trail Blazers.

Wizards 117, Pistons 97

Bradley Beal scoorde 36 punten in 33 minuten en Washington ging voorbij het bezoekende Detroit.

Beal scoorde op twee na alle 15 doelpogingen en Washington won voor de tweede keer in zeven wedstrijden, beide keren tegen de Pistons. Wizards forward Kristaps Porzingis was goed voor 18 punten, zeven rebounds, vier assists, vier blocks en drie steals.

Killian Hayes leidde de Pistons, die 12 van hun laatste 13 wedstrijden verloren, met 20 punten en zeven assists.

Raptors 125, Nuggets 110

Fred VanVleet raakte acht driepunters en scoorde 36 punten toen Toronto - aangedreven door een recordbrekend openingskwart - het bezoekende Denver versloeg.

O.G. Anunoby voegde 24 punten toe voor de Raptors, die in hun eerste thuiswedstrijd na een 1-4 road trip een einde maakten aan een verliesreeks van drie wedstrijden. Nikola Jokic had 28 punten, acht rebounds en zeven assists voor de Nuggets, die in de Western Conference bovenaan staan, maar voor het eerst dit seizoen vier wedstrijden op rij verloren. VanVleet scoorde 14 punten, waarbij hij 4 van de 5 schoten vanaf driepuntsafstand nam en Toronto leidde met 49-30 na een kwart met 71,4 procent geraakte schoten vanaf het veld (20-uit-28). Het betekende een Raptors franchiserecord voor punten in een kwart.

Toronto leidde met maar liefst 24 punten voordat het met een voorsprong van zes punten het laatste kwart inging. Denver scoorde de eerste drie punten van het vierde kwart om de voorsprong van Toronto terug te brengen tot drie. Trents steal en dunk gaven Toronto een voorsprong van 12 punten met nog 6:51 te gaan. Anunoby's dunk vergrootte de marge tot 16 met nog 4:41 te spelen. Jokic antwoordde met vier punten op rij, maar VanVleet kwam terug met een driepunter met nog 3:04 te spelen.

Spurs 132, Magic 114

Jeremy Sochan was goed voor 29 punten en 11 rebounds en San Antonio verbrak een franchiserecord met 22 driepunters bij het bezoekende Orlando.

Zach Collins voegde 25 punten toe voor San Antonio en Doug McDermott en Devonte' Graham waren elk goed voor 15 punten. Paolo Banchero leidde Orlando met 27 punten, terwijl Wendell Carter Jr. 16 punten en 10 rebounds toevoegde.

De Spurs leidden met zes punten bij rust en breidden hun voorsprong uit tot 98-89 bij het ingaan van de vierde periode, nadat ze 54,5 procent vanaf de vloer hadden geschoten en 58,6 procent van de driepunters in de eerste drie kwarten. Orlando kwam tot op zes punten met nog 6:28 te spelen voordat San Antonio de volgende zeven punten scoorde om de overwinning, de tweede in de afgelopen drie wedstrijden, veilig te stellen.

Lakers 123, Pelicans 108

Anthony Davis scoorde 35 punten met 17 rebounds tegen zijn voormalige ploeg en Malik Beasley voegde 24 punten toe. Los Angeles zette een eerste helft met 75 punten om in een overwinning op New Orleans.

Brandon Ingram scoorde 22 punten voor de Pelicans tegen zijn oude ploeg. Hij keerde terug nadat hij de afgelopen twee wedstrijden miste met een enkelblessure. Davis en Ingram waren onderdeel van een ruil tussen de teams voor het seizoen 2020.

De Lakers stonden 75-40 voor bij de rust na hun hoogst scorende eerste helft van het seizoen. De Lakers raakten 15 van hun 27 pogingen op driepunters in de eerste twee kwarten. Dat waren de meeste driepunters in één helft in de geschiedenis van de franchise. New Orleans kwam tot 107-94 met nog iets meer dan vijf minuten te gaan in het laatste kwart, maar Los Angeles sleepte de overwinning met redelijk gemak over de lijn.