NBA roundup: Fox reddende engel van Kings met driepunter op de buzzer tegen Bulls

Fox met de game-winning driepunter met 2,3 seconden op de klok
Fox met de game-winning driepunter met 2,3 seconden op de klokProfimedia
Vannacht zijn weer zeven potten in de NBA gespeeld en het seizoen begint langzaamaan zijn einde te naderen. Dit is wat er gebeurde op de courts in de VS.

Kings 117, Bulls 114

De'Aaron Fox scoorde 15 punten in het vierde kwart als onderdeel van zijn team-high 32 en scoorde de game-winning driepunter vlak voor de buzzer en Sacramento trapte een vier-game roadtrip af met een overwinning op gastheer Chicago op woensdag.

Het grote slotstuk van Fox begon op 6:25 van het vierde kwart toen hij een driepunter raakte na een assist van Domantas Sabonis. De pass gaf Sabonis zijn tweede triple-double in evenveel wedstrijden en 11e van het seizoen, want hij eindigde met 14 punten, 17 rebounds en 10 assists.

Na die driepunter scoorde Fox 12 punten in de laatste 6:25, waaronder een pull-up jumper met nog 41,1 seconden te gaan die cruciaal bleek. Zach LaVine scoorde vier punten, onderdeel van zijn 25 punten voor de wedstrijd, terwijl DeMar DeRozan scoorde via een four-point play met nog 12,5 seconden te gaan om de stand op 114-114 te brengen.

De heldendaden van Fox in het vierde kwart overschaduwden een eveneens goede slotperiode van DeRozan, die in die periode drie van zijn vier driepunters maakte en in de laatste 12 minuten 16 van zijn 33 punten scoorde.

Clippers 134, Warriors 126

Kawhi Leonard scoorde 30 punten en Paul George voegde er 24 aan toe. Los Angeles verlengde zijn opleving met een overwinning op Golden State, want de Warriors bleven in de problemen ondanks 50 punten van Stephen Curry.

Terance Mann voegde 17 punten toe, Eric Gordon 16 en Russell Westbrook 15 voor de Clippers, die hun zegereeks verlengden tot vier wedstrijden na een losing streak van vijf wedstrijden. Ivica Zubac had 19 punten en 16 rebounds voor Los Angeles.

Curry raakte 20 van de 28 (71,4 procent) uit het veld en 8 van de 14 (57,1 procent) driepunters voor de Warriors tijdens zijn negende wedstrijd met 50 punten. Hij scoorde alleen al in het derde kwart 21 punten op de dag na zijn 35e verjaardag. Jordan Poole voegde 19 punten toe voor Golden State, dat negen uitwedstrijden verloor op rij.

76ers 118, Cavaliers 109

Joel Embiid had 36 punten, 18 rebounds en vier blocks om het opklimmende Philadelphia voorbij gastheer Cleveland te leiden.

James Harden voegde 28 punten en 12 assists toe voor zijn 32e wedstrijd dit seizoen met ten minste 10 punten en 10 assists, waarmee hij een franchiserecord vestigde.

Tyrese Maxey scoorde 23 punten voor de Sixers, die hun zesde op rij wonnen. Caris LeVert leidde de Cavaliers met 24 punten en Donovan Mitchell voegde er 21 aan toe.

Heat 138, Grizzlies 119

Bam Adebayo scoorde een game-high van 26 punten en pakte acht rebounds en leidde gastheer Miami naar een overwinning op een door afwezigheden geplaagd Memphis.

Tyler Herro voegde 24 punten en zes assists toe voor de Heat, die vijf van hun laatste zeven wedstrijden wonnen. Jimmy Butler produceerde 23 punten, acht rebounds en zes assists. Butler gooide 11 van de 12 vrije worpen raak.

Memphis zakte naar 13-22 buitenshuis. Jaren Jackson Jr. leidde de Grizzlies met 25 punten en negen rebounds. De Grizzlies, wier drie-game winning streak eindigde, speelden al zonder superster guard Ja Morant (schorsing), center Steven Adams (knie) en zesde man Brandon Clarke (achillespees).

Celtics 104, Timberwolves 102

Jaylen Brown gooide een game-high 35 punten en pakte 10 rebounds en Boston verlengde in Minneapolis de losing streak van Minnesota thuis tot vijf wedstrijden.

Jayson Tatum (22 punten) vergrootte de voorsprong van Boston tot 104-99 door drie vrije worpen te raken met nog 1,7 seconden te spelen. Minnesota's Mike Conley gooide een driepunter op de buzzer, maar de Celtics behaalden hun derde overwinning in vier wedstrijden.

Anthony Edwards leidde de Timberwolves met 28 punten en 10 rebounds. Aan Minnesota’s kant scoorden Rudy Gobert, Kyle Anderson en Naz Reid elk 15 punten.

Rockets 114, Lakers 110

Kevin Porter Jr. scoorde een game-high van 27 punten in een wedstrijd met zeven Rocket-spelers in de dubbele cijfers en Houston versloeg het bezoekende Los Angeles.

Porter schoot 11-uit-16 vanaf de vloer en voegde negen rebounds en zes assists toe aan zijn cijferlijst. Alle vijf de starters van de Rockets scoorden in de dubbele cijfers, terwijl Jae'Sean Tate 13 punten maakte vanaf de bank.

De Lakers, spelend zonder LeBron James (voet) en Anthony Davis (rust), schoten slechts 37,8 procent raak. Austin Reeves scoorde een team-high 24 punten van de bank, terwijl D'Angelo Russell 18 punten koppelde aan zeven assists en Jarred Vanderbilt 13 punten en 10 rebounds had.

Mavericks 137, Spurs 128 (na overtime)

Christian Wood was goed voor 28 punten en 13 rebounds vanaf de bank, het bezoekende Dallas was laat in de wedstrijd op zijn best en pakte in overtime de overwinning op San Antonio.

De Mavericks begonnen de overtime met een 9-2 run die hen een 130-123 voorsprong gaf met nog 2:18 te gaan en ze hielden stand om een drie-game losing streak te doorbreken.

Jaden Hardy en Dwight Powell hadden elk 22 punten voor Dallas, terwijl Josh Green er 21 scoorde, Reggie Bullock 20 punten en 13 rebounds had en McKinley Wright IV er 11 scoorde. De Mavericks speelden zonder Luka Doncic (linker dijbeen), Kyrie Irving (voet) en Tim Hardaway Jr. (kuit). Keldon Johnson leidde San Antonio met 27 punten.