NBA roundup: Grizzlies verliezen weer; Bucks winnen derde op rij dankzij Antetokounmpo

Bucks' Antetokounmpo probeert langszij Pacers' Myles Turner te komenProfimedia
10 teams kwamen vannacht in de VS weer in actie in de NBA. Dit is wat er gebeurde op de courts.

Warriors 129, Raptors 117

Mede dankzij 35 punten en 11 assists van Stephen Curry wist Golden State vannacht boven Toronto uit te stijgen.

Het duel tussen de finalisten van de NBA van 2019 werd met slechts twee punten gescheiden in het voordeel van de Warriors, 107-105, nadat Fred VanVleet een driepunter had geraakt met nog 6:32 te gaan, maar Golden State, dat 55,6 procent raak schoot, haalde de bezoekers onderuit met voortdurende scores, waarbij Thompson twee driepunters raakte en Curry en DiVincenzo allebei één in de slotfase, wat de Warriors hielp uit te lopen.

Klay Thompson zorgde voor 29 punten en Donte DiVincenzo evenaarde Curry met 11 van de 40 assists van Golden State. Jonathan Kuminga scoorde 15 punten, DiVincenzo en Looney ieder 12 en JaMychal Green 10 voor de Warriors, die speelden zonder Andrew Wiggins, die ziek was.

VanVleet had 28 punten en 10 assists, Scottie Barnes 24 punten en Pascal Siakam 21 voor de Raptors, die OG Anunoby in het tweede kwart verloren door een blessure aan zijn linkerpols. Gary Trent Jr. en Precious Achiuwa hadden elk 17 punten, maar de Raptors zagen een einde komen aan hun winning streak van twee wedstrijden.

Heat 110, Magic 105

Jimmy Butler leidde de scorers met 29 punten, waaronder een cruciale and-one met nog 1:29 te gaan die Miami hielp om het bezoekende Orlando vrijdag te verslaan.

Geen van beide teams leidde met meer dan 10 punten gedurende de wedstrijd, maar Miami zette een 11-2 run op in het vierde kwart voor een voorsprong die het de laatste 8:52 vasthield, maar nooit met meer dan zes punten. Butler was in het laatste kwart puntloos voor zijn cruciale bucket, waarbij hij een overtreding uitlokte van Wendell Carter Jr. om de vrije worp te versieren die de voorsprong van een punt voor de Heat naar twee punten bracht. Butler scoorde zes punten in de laatste 1:29 en bezegelde de overwinning met een steal op Orlando's laatste inbounds pass, zijn tweede takeaway van de avond.

Bam Adebayo leverde zijn eigen sterke allround spel om Butler aan te vullen met 20 punten, Max Strus eindigde op 17 punten en Gabe Vincent voegde 11 punten toe als reserve. Caleb Martin scoorde 13 punten en pakte een team-high zeven rebounds om Miami aan de derde overwinning op rij en de vierde in de laatste vijf wedstrijden te helpen.

Paolo Banchero, Franz Wagner en Cole Anthony scoorden allen 19 punten op een lastige avond voor Magic. Het scoorde slechts 33-uit-69 vanaf de vloer en had 20 turnovers.

Thunder 112, Cavaliers 100

Shai Gilgeous-Alexander scoorde 35 punten en had acht assists om de gastheer Oklahoma City vrijdag naar de overwinning op Cleveland te helpen.

Cleveland, dat speelde zonder Donovan Mitchell voor de vijfde keer in zes wedstrijden wegens een verrekte lies, domineerde vroeg in de wedstrijd, maar in de tweede helft begon het spel te kantelen en nam het zelfs een dramatische wending in het vierde kwart, toen de Cavaliers slechts één van hun eerste acht schoten wisten te raken. Cleveland miste drie lay-ups tijdens Oklahoma City's 12-0 run die het voorgoed de controle gaf. De Thunder hebben zes van hun laatste acht wedstrijden gewonnen. De Cavaliers hebben vier van hun laatste zes wedstrijden verloren.

Jalen Williams scoorde 17 punten voor Oklahoma. Darius Garland had 31 punten en 13 assists om de Cavs te leiden, terwijl Evan Mobley 23 punten en 11 rebounds toevoegde.

Timberwolves 111, Grizzlies 100

Anthony Edwards behaalde 25 punten, zeven rebounds en zeven assists om Minnesota vrijdag in Minneapolis naar de overwinning op het afzakkende Memphis te begeleiden.

Minnesota had drie keer een voorsprong van 11 punten voordat het bij rust een 62-53 voorsprong nam, met drie driepunters van D’Angelo Russell. In de tweede helft breidde Minesota de voorsprong uit tot 87-70, toen met nog 2:54 te gaan in het derde kwart de Grizzlies een 9-0 run inzetten die zich uitstrekte tot in het vierde kwart. Minnesota wist de opleving te weerstaan en antwoordde met een bescheiden eigen opleving. De dunk van Rudy Gobert na een alley-oop en de layup en basket van Anderson breidden de voorsprong van de Timberwolves weer uit tot 102-86 met nog 5:32 te spelen. Minnesota werd de rest van de wedstrijd niet meer serieus bedreigd.

Kyle Anderson scoorde een seizoensrecord van 23 punten, Russell noteerde 19 punten, acht rebounds, zeven assists en drie steals voor de Timberwolves, die 10 van hun laatste 14 wedstrijden wonnen en daarmee één wedstrijd boven de .500 uitkomen.

Memphis' Ja Morant zorgde met 27 punten, 11 assists en 10 rebounds voor zijn vierde triple-double van het seizoen. Hij heeft de 20-puntengrens in 12 opeenvolgende wedstrijden overschreden. Dillon Brooks scoorde 17 punten, Brandon Clarke voegde er 15 aan toe en Jaren Jackson Jr. had er 14 voor de Grizzlies.

Bucks 141, Pacers 131

Giannis Antetokounmpo scoorde 41 punten en pakte 12 rebounds om Milwaukee in Indianapolis de winst te bezorgen op Indiana.

Het was al vroeg een spervuur van driepunters, want de teams scoorden alleen al in het eerste kwart 14-uit-27 van buiten de cirkel. Wesley Matthews maakte het op de zoemer 45-30 voor Milwaukee. De Bucks gebruikten een sterk tweede kwart om met een 85-56 voorsprong de rust in te gaan, in hun hoogst scorende eerste helft van het seizoen. Indiana verkleinde een achterstand van 33 punten tot 15 aan het eind van het derde kwart, maar de Pacers konden in het vierde kwart niet meer genoeg aanzetten en Grayson Allen scoorde een driepunter met iets meer dan een minuut nog te gaan en breidde zo de voorsprong uit tot 12, waarmee de overwinning voor Milwaukee een feit was.

Jrue Holiday en Khris Middleton vulden Antetokounmpo aan met respectievelijk 23 en 17 punten. Zeven Bucks spelers scoorden in de dubbele cijfers, waaronder Brook Lopez (15), Pat Connaughton (14), Jevon Carter (12) en Grayson Allen (13).

Myles Turner was topscorer voor Indiana met 24 punten, met Buddy Hield vlak daarachter met 22. De leider van de NBA in het aantal gemaakte driepunters, raakte 5-uit-9 van buiten de cirkel. Rookie Bennedict Mathurin droeg ook 21 punten bij, terwijl T.J. McConnell er 19 toevoegde.