NBA roundup: Holiday's 51 punten en Antetokounmpo's triple-double bezorgen Bucks zege

Bucks' Jrue Holiday schiet over Pacers' T.J. McConnell heen
Bucks' Jrue Holiday schiet over Pacers' T.J. McConnell heenProfimedia
Vannacht zijn er weer acht wedstrijden gespeeld in de NBA, dat steeds dichterbij het einde van het reguliere seizoen komt. Dit is wat er gebeurde op de courts in de VS.

Bucks 149, Pacers 136

Jrue Holiday scoorde 51 punten en Giannis Antetokounmpo noteerde zijn vijfde triple-double van het seizoen om Milwaukee woensdagavond in Indianapolis naar een overwinning op Indiana te leiden.

Holiday werd de zesde speler in de geschiedenis van de Bucks met 50 punten in een wedstrijd. Antetokounmpo heeft die prestatie ook geleverd, evenals guard/forward Khris Middleton. Holiday ging woensdag 20-uit-30 vanaf het veld en raakte 3 van de 6 pogingen van buiten de cirkel.

In de snelste triple-double uit zijn carrière eindigde Antetokounmpo met 38 punten, 17 rebounds en 12 assists voor Milwaukee. Indiana werd aangevoerd door rookie Bennedict Mathurin, die 29 punten en negen rebounds leverde. Aaron Nesmith zorgde voor 22 punten, en vijf andere Pacers scoorden in de dubbele cijfers, waaronder voormalig Bucks forward Jordan Nwora (18 punten).

De wedstrijd ging op en neer, waarbij Milwaukee tegen de pauze slechts vier punten voor stond, 73-69. Terwijl de Pacers 17 punten scoorden uit Bucks turnovers in de eerste helft, kon de verdediging van Indiana geen stand houden. Milwaukee leidde met 119-107 aan het eind van het derde kwart en hoefde zich daarna nooit meer zorgen te maken.

Jazz 128, Spurs 117

Talen Horton-Tucker scoorde een carrièrerecord van 41 punten, waarvan 27 in de eerste helft, toen het bezoekende Utah in het vierde kwart de druk opvoerde en uitliep tegen San Antonio.

De Jazz verbraken een vierdelige verliesreeks, terwijl de Spurs hun vijfde opeenvolgende wedstrijd verloren. Kris Dunn voegde 17 punten toe voor Utah, terwijl Udoka Azubuike 12 punten scoorde, Ochai Agbaji en Johnny Juzang elk 10 punten maakten en Walker Kessler 10 rebounds pakte.

Malaki Branham leidde de Spurs met 21 punten, terwijl Devonte' Graham, Tre Jones en Sandro Mamukelashvili elk 17 punten hadden.

Clippers 141, Grizzlies 132

Russell Westbrook scoorde 36 punten en gaf 10 assists toen het bezoekende Los Angeles een einde maakte aan de winreeks van zeven wedstrijden van Memphis.

Robert Covington scoorde 27 punten en schoot 7-uit-7 vanaf driepuntsafstand en Bones Hyland voegde 20 punten toe. De Clippers wonnen zonder hun beide sterren. Kawhi Leonard was om persoonlijke redenen afwezig en Paul George miste zijn vierde wedstrijd op rij door een knieblessure.

Ja Morant noteerde 36 punten en negen assists voor de Grizzlies, terwijl Dillon Brooks 30 punten toevoegde en Memphis voor de tweede keer in de afgelopen 12 wedstrijden verloor. Morant keerde terug na een afwezigheid van één wedstrijd door een pijnlijke rechterdij.

Thunder 107, Pistons 106

Jalen Williams scoorde 27 punten, waaronder de game-winner op de zoemer, om Oklahoma City naar een overwinning op het bezoekende Detroit te leiden.

De overwinning, de tweede van de Thunder in vijf wedstrijden, hield Oklahoma City op de 10e plaats in de Western Conference. Luguentz Dort voegde 20 punten toe, Aaron Wiggins scoorde 19 vanaf de bank met 8-uit-11 schoten en Josh Giddey scoorde 18.

De Pistons hebben zeven wedstrijden op rij verloren en 18 van hun laatste 19. Jaden Ivey leidde Detroit met 24 punten.

Nets 123, Rockets 114

Cameron Johnson scoorde 31 punten en Brooklyn sloot de wedstrijd af met een 18-4 run en bezorgde Houston zijn zevende verlies op rij in New York.

Mikal Bridges had 27 punten, Spencer Dinwiddie voegde 20 punten en 11 assists toe en Nic Claxton droeg 18 punten en 10 rebounds bij voor Brooklyn, dat een vier-game verliesreeks thuis doorbrak na het schieten van 9-uit-11 driepunters in het vierde kwart.

Kevin Porter Jr. leidde Houston met 31 punten en pakte negen rebounds, terwijl Alperen Sengun 21 punten en 12 rebounds toevoegde. Jalen Green raakte twee vrije worpen met nog 3:05 te gaan in de wedstrijd en zette Houston op een 110-105 voorsprong voordat Brooklyn de controle overnam in een wedstrijd met 25 wisselingen van leiding en 15 keer een gelijke stand.

Knicks 101, Heat 92

RJ Barrett raakte een tiebreaking jumper met nog 7:14 in het vierde kwart om een beslissende game-ending run te beginnen voor gastheer New York, dat zijn play-off hoop verstevigde en een belangrijke stap zette door Miami te verslaan.

Immanuel Quickley scoorde 24 punten vanaf de bank en Quentin Grimes voegde 23 punten toe voor de Knicks, die de wedstrijd afsloten met een 17-8 run. Met de overwinning eindigde New York de seizoensreeks tussen de teams met 3-1 en breidde de voorsprong op de als zevende geplaatste Heat uit tot vier wedstrijden.

Gabe Vincent scoorde 21 punten voor de Heat, die nu 1,5 wedstrijd achter de als zesde geplaatste Brooklyn Nets staan door hun overwinning op de Houston Rockets. Quickley raakte een vrije worp om de stand op 84-84 te brengen nadat Cody Zeller met nog 8:42 te gaan was teruggefloten op de de drie secondenregel. De teams misten samen hun volgende vier schoten voordat Barrett de Knicks voorgoed op voorsprong zette.

76ers 116, Mavericks 108

Joel Embiid scoorde 25 punten, James Harden noteerde een double-double van 15 punten en 12 assists en gastheer Philadelphia verbrak een verliesreeks buitenshuis met een overwinning op het wankelende Dallas.

Philadelphia overwon een trage start waarin het in de eerste helft met 12 punten achterstond, maar verhoogde de defensieve druk na de pauze. De 76ers hielden de Mavericks op slechts 17 punten in het vierde kwart met 7-uit-19 schoten vanaf de vloer.

Luka Doncic flirtte met een triple-double voor Dallas, met teamrecords van 24 punten, 10 rebounds en acht assists. Het verlies is het vijfde van Dallas in de laatste zes wedstrijden, wat bijdraagt aan de daling in het klassement van de Western Conference. Ze staan momenteel buiten het play-in toernooi.

Lakers 121, Bulls 110

Anthony Davis had 38 punten en 10 rebounds en LeBron James voegde 25 punten toe om Los Angeles naar een overwinning te helpen tegen gastheer Chicago.

Davis en James raakten samen 23-uit-39 (59 procent) vanaf de vloer en waren goed voor 17 rebounds, terwijl Los Angeles het thuisverlies van zondag tegen Chicago wreekte. De Lakers wonnen voor de vierde keer in vijf wedstrijden en staan gelijk met New Orleans voor de achtste plaats in de Western Conference.

Ondanks hun tweede verlies op rij behielden de Bulls een voorsprong van twee wedstrijden op Washington voor de nummer 10 in het oosten en de laatste plaats in het play-in toernooi. Nikola Vucevic registreerde een double-double met 29 punten en 12 rebounds voor Chicago.