NBA roundup: Luka Doncic helpt Mavericks voorbij Pelicans en raakt geblesseerd

Mavs' Luka Doncic (negende van rechts) na het oplopen van zijn blessure tijdens de wedstrijd vannachtProfimedia
Vannacht zijn er weer zeven NBA potten gespeeld. Dit is wat er gebeurde op de courts.

Mavericks 111, Pelicans 106

Luka Doncic scoorde 31 punten voordat hij halverwege het derde kwart het veld moest verlaten door een blessure aan zijn hiel en gastheer Dallas hield stand om New Orleans hun 10e verlies op rij te bezorgen vannacht.

Doncic scoorde 21 punten om de Mavericks op een 40-22 voorsprong te zetten na het eerste kwart. In het derde kwart kwam zijn wedstrijd tot een abrupt einde, toen hij onhandig landde nadat zijn schot was geblokkeerd door Brandon Ingram. Na het nog even te proberen, ging hij terug naar de kleedkamer, met wat het team noemde “een kneuzing van de rechterhiel.”

Spencer Dinwiddie scoorde 21 punten, Josh Green voegde er 15 aan toe en Dorian Finney-Smith had er 13 voor Dallas, dat met 52-30 werd overklast na Doncic's blessure.

Ingram scoorde 26, CJ McCollum voegde 19 punten toe en Jonas Valanciunas had 16 punten en 13 rebounds om de Pelicans te leiden, die voor het eerst dit seizoen onder .500 zakten.

Bucks 106, Clippers 105

Giannis Antetokounmpo bereikte voor de derde keer sinds begin januari de 50-puntengrens en leidde Milwaukee naar een comebackzege op het bezoekende Los Angeles.

Antetokounmpo schoot 21-uit-39 vanaf de vloer en pakte 19 boards. Khris Middleton voegde 16 punten toe vanaf de bank voor Milwaukee, ondanks dat hij het grootste gedeelte van het vierde kwart niet meedeed. Nieuwbakken All-Star Jrue Holiday scoorde 12 punten en deelde acht assists uit.

Norman Powell leidde de weg voor Los Angeles, met 26 punten van de bank met 9-uit-16 schoten geraakt. Kawhi Leonard voegde 17 punten en 11 boards toe, maar miste op de zoemer een schot dat de wedstrijd had kunnen winnen.

Lakers 112, Pacers 111

Anthony Davis bedierf Indiana's welkomstfeestje voor Tyrese Haliburton door de beslissende basket te raken en Los Angeles te laten zegevieren in een ware thriller.

Davis kwam door voor Los Angeles en scoorde wat het winnende schot bleek te zijn met nog 35,3 seconden te gaan met een fadeaway voor twee van zijn 31 punten. Vervolgens blokkeerde hij een schot van Haliburton bij Indiana's volgende balbezit en zorgde hij voor de rebound op Buddy Hield's gemiste jump-shot poging vlak voor de zoemer om een game-high 14 rebounds af te ronden.

Haliburton, die sinds 11 januari niet meer had gespeeld met elleboog- en knieblessures, scoorde 26 punten en gaf 12 assists in zijn terugkeer bij de Pacers.

Nuggets 134, Warriors 117

Nikola Jokic registreerde zijn 17e triple-double en gastheer Denver gebruikte een 16-0 derde kwart om een gelijkspel te breken en een overwinning te boeken op een tekortkomend Golden State.

Jokic zorgde voor 22 punten en had ook flink wat rebounds (14) en assists (16). Jamal Murray scoorde een game-high 33 punten voor de Nuggets, die hun tweede wedstrijd op rij wonnen.

Stephen Curry had 28 punten voor de Warriors, die Draymond Green en Klay Thompson op de tweede avond van back-to-back wedstrijden rust gunden. Golden State voltooide een 1-2 trip.

Cavaliers 128, Grizzlies 113

Darius Garland had 32 punten en 11 assists. Cleveland overwon het wegsturen in het derde kwart van ster Donovan Mitchell en versloeg het bezoekende Memphis.

Cedi Osman scoorde 21 punten voor Cleveland, dat thuis 22-6 werd. Jarrett Allen droeg 18 punten en 11 rebounds bij, en Evan Mobley was goed voor 17 punten en 14 rebounds. Mitchell en Memphis' Dillon Brooks werden beiden weggestuurd na een vechtpartij onder de basket.

Memphis' Desmond Bane scoorde 25 punten, terwijl Ja Morant 24 punten, acht rebounds en acht assists toevoegde. Santi Aldama had een recordaantal van 21 punten en 10 rebounds voor de Grizzlies, die zes opeenvolgende wegwedstrijden hebben verloren en zeven van de laatste acht in totaal.

Bulls 114, Hornets 98

Ayo Dosunmu scoorde 22 punten met 9-uit-10 vanaf het veld om Chicago voorbij het bezoekende Charlotte te helpen.

Reserve Coby White scoorde 20 punten en Nikola Vucevic had 17 punten en 12 rebounds, terwijl de Bulls het verlies van een week eerder konden wreken. Andre Drummond kwam van de bank voor 15 punten en 11 rebounds.

Terry Rozier scoorde 23 punten, LaMelo Ball had een late opleving en eindigde met 19 punten en acht rebounds voordat hij van het veld werd gestuurd en Mason Plumlee leverde 16 punten en 11 rebounds voor Charlotte. De Hornets, die hun tweede wedstrijd op rij verloren, schoten 7-uit-35 driepunters raak.

Knicks 106, Heat 104

RJ Barrett verzamelde 30 punten en acht rebounds en Julius Randle voegde 23 punten en 10 boards toe, terwijl New York het bezoekende Miami versloeg.

Randle, die donderdag 19 punten scoorde in de eerste helft, was voor de wedstrijd geselecteerd als All-Star Game reserve. Quentin Grimes eindigde met 17 punten voor de Knicks, die speelden zonder Jalen Brunson (ziekte).

Bam Adebayo van The Heat, die ook was geselecteerd als reserve voor de NBA All-Star Game, eindigde met 32 punten en negen rebounds. Tyler Herro voegde 25 punten toe.