NBA roundup: Orlando Magic beëindigt reeks Boston Celtics van 9 overwinningen

Magics' Paolo Banchero met een dunk tegen de CelticsProfimedia
Vannacht zijn er weer zeven potjes gespeeld in de NBA. Dit is wat er gebeurde op de courts.

Magics 113, Celtics 98

Orlando heeft de 9-game winning streak van Boston beëindigd, mede dankzij 23 punten van Paolo Banchero en 21 punten plus 11 rebounds van Wendell Carter Jr. Cole Anthony kwam tot 18 vanaf de bank, Franz Wagner eindigde op 15.

De Celtics waren geplaagd door blessures, Robert Williams III aan zijn knie, Marcus Smart aan zijn enkel en Malcolm Brogdon kon wegens persoonlijke omstandigheden niet meedoen, waardoor de Pistons hun derde overwinning uit vier wedstrijden konden behalen.

Tatum, pas terug van een geblesseerde pols en Jaylen Brown kwamen tot 26 punten elk voor de Celtics. Van de gepoogde 46 3-punters scoorde Boston er 18.

Bucks 150, Pistons 130

Door 49 punten te scoren in het eerste kwart boekte Milwaukee een daverende overwinning op Detroit, met hun seizoensrecord voor punten in een wedstrijd verbroken. Giannis Antetokounmpo, die de vorige vijf wedstrijden miste vanwege problemen met zijn linkerknie, scoorde 20 punten in het eerste kwart en eindigde op 29 punten en 12 rebounds. Brook Lopez had 21 punten, Jevon Carter 18 punten, evenals Bobby Portis, met nog 10 rebounds en Jrue Holiday kwam tot 16 punten en zeven assists voor de Bucks, die voor de derde keer in vier wedstrijden wonnen.

De Bucks hebben nu 16 van de afgelopen 17 reguliere seizoensontmoetingen met Detroit gewonnen, sinds het seizoen 2018-2019.

Bojan Bogdanovic leidde de Pistons met 33 punten. Rookie Jalen Duren leverde een nieuw carriererecord met 23 punten en 15 rebounds, en Saddiq Bey had 21 punten.

Bulls 111, Hawks 100

DeMar DeRozan scoorde 26 punten, Zach LaVine voegde er 20 aan toe en Nikola Vucevic noteerde een double-double met 14 punten en 17 rebounds, waardoor gastheer Chicago maandagnacht Atlanta kon verslaan. Patrick Williams had een double-double van 18 punten en 10 rebounds, terwijl Alex Caruso met 12 punten en Coby White met 10 ook in de dubbele cijfers eindigden.

De Bulls verlengden hun zegereeks tot drie wedstrijden, het hoogste van hun seizoen, en stuurden de Hawks naar hun tweede nederlaag op rij.

Trae Young voerde Atlanta aan met 21 punten en 13 assists en voegde zich bij Clint Capela (16 punten, 12 rebounds) met een double-double. Dejounte Murray (20 punten) volgde voor de Hawks, en Bogdan Bogdanovic, John Collins en AJ Griffin leverden elk 11 punten.

Rockets 119, Timberwolves 114

Jalen Green scoorde 11 van zijn 42 punten in het vierde kwart en Houston hield stand om de thuisoverwinning op Minnesota binnen te slepen, waardoor het de reeks van 13 nederlagen op rij eindelijk kon doorbreken.

De Timberwolves stonden vroeg in het vierde kwart 11 punten achter, maar Anthony Edwards bracht hen met een driepunter met nog 5:06 te gaan op 100-99.

Green reageerde met achtereenvolgens een driving layup, een driepunter, een elbow jumper en nog een driepunter voor een 112-103 voorsprong met nog 41 seconden te gaan, waarna hij nog een vrije worp scoorde.

Edwards voerde de Timberwolves aan met 31 punten, waarvan 17 in het vierde kwart, terwijl D'Angelo Russell zijn seizoensrecord van 30 punten evenaarde en zeven assists uitdeelde. Rudy Gobert keerde terug van drie wedstrijden afwezigheid door een liesblessure en droeg 15 punten en 16 rebounds bij.

Jazz 120, Hornets 102

Lauri Markkanen scoorde 25 punten en gaf 11 rebounds om Utah naar de overwinning te helpen tegen Charlotte in Salt Lake City.

Markkanen pakte groots uit in het cruciale tweede kwart en scoorde 11 punten, terwijl de Jazz de Hornets voorbij gingen om hun record gelijk te trekken op 25-25.

Jordan Clarkson scoorde 18 punten voor Utah, dat drie van de laatste vier duels won. Mike Conley voegde 14 punten toe, Walker Kessler 13 en Collin Sexton 11.

Terry Rozier scoorde 23 punten en Mason Plumlee maakte er 18 voor de Hornets, die op hun huidige road trip van vier wedstrijden twee keer op rij hadden gewonnen.

Trail Blazers 147, Spurs 127

Damian Lillard noteerde 37 punten en 12 assists en steeg naar de zevende plaats op de all-time 3-punters lijst, terwijl hij Portland voorbij het bezoekende San Antonio leidde.

Lillards zevende en laatste trey van de avond was de 2.283e van zijn carrière, waarmee hij Jason Terry passeerde. Lillard staat slechts zeven driepunters achter op de zesde plaats, Vince Carter. Anfernee Simons scoorde 26 punten en Jusuf Nurkic voegde er 25 punten, 11 rebounds, zeven assists en drie steals aan toe. De Trail Blazers maakten een einde aan hun reeks nederlagen van drie wedstrijden.

Keldon Johnson scoorde 20 punten en Jeremy Sochan had er 18 voor de Spurs, die voor de 10e keer in de afgelopen 12 wedstrijden verloren.

Kings 133, Grizzlies 100

Domantas Sabonis scoorde een triple-double en Sacramento profiteerde van de afwezigheid van Ja Morant om Memphis te verslaan.

In een duel met Jaren Jackson Jr. scoorde Sabonis 14 punten, naast dubbele cijfers in rebounds (10) en assists (11). Zijn zesde triple-double van het seizoen en tweede in de laatste drie wedstrijden hielp de Kings voor de zevende keer in hun laatste acht wedstrijden te winnen.

Na drie wedstrijden, waarvan de vorige twee verloren werden, over de afgelopen vijf dagen, besloten de Grizzlies Morant een avond vrijaf te geven, met als argument een pijnlijke linkerenkel. Veteraan Steven Adams zat er ook niet bij vanwege een zere rechterknie, waardoor de Grizzlies te weinig mankracht hadden in een poging een einde te maken aan hun verliesreeks.