NBA roundup: Vijf spelers weggestuurd na vechtpartij tussen Magic en Timberwolves

Magics Cole Anthony met een dunk tegen Wolves vannacht
Magics Cole Anthony met een dunk tegen Wolves vannachtProfimedia
Vannacht zijn er in de VS weer acht wedstrijden gespeeld in de NBA. Dit is wat er gebeurde op de courts.

Magic 127, Timberwolves 120

Cole Anthony kwam van de bank en leidde zeven Orlando scorers in de dubbele cijfers met 20 punten en de Magic bezegelden een dominante tweede helft met een 127-120 overwinning op Minnesota deze vrijdag in een wedstrijd vol ejections in Minneapolis.

De Magic gingen op een 8-0 run vroeg in het derde kwart en leidden met dubbele cijfers, een gat dat ze het grootste deel van de tweede helft behielden.

De voorsprong groeide tot maar liefst 22 punten in het vierde kwart, nadat een vechtpartij laat in de derde periode leidde tot het wegsturen van vijf spelers. Jalen Suggs en Mo Bamba van Minnesota mochten het veld verlaten wegens een handgemeen met Austin Rivers, terwijl Taurean Prince en Jaden McDaniels van de Timberwolves samen met Rivers werden weggestuurd voor hun betrokkenheid.

Bamba en Suggs maakten deel uit van de evenwichtige scoringsavond van de Magic, waarbij Bamba 3-uit-7 driepunters raakte en 11 punten scoorde en Suggs van de bank kwam met 10 punten. Anthony evenaarde ook Paolo Banchero met acht rebounds en gaf zes assists, het hoogste aantal van de wedstrijd.

D'Angelo Russell raakte 6-uit-16 van buiten de cirkel en leidde alle scorers met 29 punten. Hij pakte een game-high 10 rebounds en voegde zes assists toe voor Minnesota. Anthony Edwards schoot slechts 5-uit-15 vanaf de vloer en zijn reeks van wedstrijden met minstens 23 punten eindigde op acht.

Pistons 118, Hornets 112

Jaden Ivey had 24 punten en zeven assists, en Saddiq Bey droeg 22 punten bij, waaronder een beslissende driepunter in de laatste minuten, waardoor gastheer Detroit Charlotte versloeg.

Bojan Bogdanovic voegde 21 punten toe, Alec Burks 16 punten, Jalen Duren 13 punten en 13 rebounds, en Isaiah Stewart acht punten, 16 rebounds en zes assists. Detroit onderging 23 turnovers, wat leidde tot 30 Hornets-punten.

LaMelo Ball en Terry Rozier leidden Charlotte met elk 23 punten, maar Ball scoorde slechts 7-uit-23 vanaf het veld. Mason Plumlee voegde 13 punten toe en Gordon Hayward scoorde 12.

Raptors 117, Rockets 111

Fred VanVleet en Gary Trent Jr. namen Toronto bij de hand in de middelste twee kwarten, zodat de Raptors zich herstelden na een vroege achterstand van dubbele cijfers door Houston te verslaan.

VanVleet scoorde 16 van zijn game-high 32 punten in het derde kwart nadat Trent 15 punten scoorde met 6-uit-6 pogingen in het tweede kwart. Trent eindigde met 29 punten en raakte samen met VanVleet 10-uit-20 driepuntspogingen. Pascal Siakam voegde 23 punten en zes rebounds toe en Chris Boucher zorgde voor 11 punten, acht boards en drie blocks vanaf de bank.

De Rockets, die het opnieuw moesten stellen zonder startende guards Jalen Green (kuit) en Kevin Porter Jr. (voet), werden geleid door Eric Gordon's 28 punten met 10-uit-15 geraakte schoten. Alperen Sengun had 21 punten, Kenyon Martin Jr. had er 20 en Josh Christopher voegde zijn seizoensrecord van 15 punten toe met 7-uit-8 geraakte schoten vanaf Houstons bank.

Suns 106, Celtics 94

Ondanks de beperkte diepte in het team gebruikte Phoenix een sterk vierde kwart om een uitoverwinning te boeken tegen Boston.

Mikal Bridges leidde de Suns met 25 punten. Chris Paul scoorde 15 punten, 8 assists en 6 rebounds en Dario Saric (14 punten, 13 rebounds) en Deandre Ayton (14 punten, 10 boards) hadden allebei een double-double.

Boston's Jaylen Brown leidde alle scorers met 27 punten en voegde acht rebounds toe. Jayson Tatum had een slechte schietavond, met 3-uit-15 vanaf het veld, eindigend op 20 punten en Derrick White voegde 19 punten toe.

Hawks 115, Jazz 108

Trae Young reageerde op zijn afwezigheid bij het All-Star team door 27 punten te scoren en De'Andre Hunter voegde 26 punten toe om Atlanta naar een overwinning op Utah in Salt Lake City te helpen.

Onyeka Okongwu droeg 15 punten en 11 rebounds bij en Dejounte Murray had 13 punten en acht assists om de Hawks op 2-1 te zetten op hun road trip van vijf wedstrijden. Clint Capela pakte een game-high 13 rebounds en scoorde negen punten voor Atlanta.

Lauri Markkanen, die net zijn eerste uitnodiging voor de All-Star Game had verdiend, was een van de drie Jazz-spelers die minstens 20 punten scoorden, met 25 punten en 10 rebounds. Het was de 20ste wedstrijd op rij waarin Markkanen 20 of meer punten scoorde. Jordan Clarkson scoorde 24 en Mike Conley, die zijn 1.000e NBA-wedstrijd speelde, deed mee met 20 punten en acht assists.

Pacers 107, Kings 104

Buddy Hield scoorde een team-high 21 punten tegen zijn voormalige team en Indiana profiteerde van de afwezigheid van De'Aaron Fox om Sacramento van zich af te houden in Indianapolis.

Myles Turner scoorde 14 punten en had 13 rebounds en Aaron Nesmith voegde 17 punten toe voor de Pacers, die de tweede match speelden van een back-to-back set die donderdag begon met een 112-111 verlies thuis tegen de Los Angeles Lakers.

Nadat hij werd geëerd met een video waarmee zijn oude club Indiana hem verwelkomde, was Domantas Sabonis goed voor 15 punten, 16 rebounds en zes assists voor Sacramento, maar kon hij niet voorkomen dat een einde werd gemaakt aan een reeks van twee gewonnen wedstrijden. Indiana had voor de match 11 van de 12 voorgaande wedstrijden verloren.

Trail Blazers 124, Wizards 116

Anfernee Simons scoorde 20 van zijn 33 punten in het derde kwart, waardoor het bezoekende Portland een achterstand van 20 punten overwon in een overwinning op Washington.

Simons maakte negen driepunters en voegde zes assists toe, terwijl de Trail Blazers de Wizards met 73-47 overtroffen in de tweede helft. Portland's Damian Lillard haalde 29 punten en zes assists, en Trendon Watford scoorde een seizoensrecord van 21 punten vanaf de bank.

De Trail Blazers, die hun vijfde overwinning in de laatste zes wedstrijden boekten, bereikten door de overwinning .500 in het seizoen. Bradley Beal scoorde 34 punten en Kristaps Porzingis eindigde op 32 punten en acht rebounds voor de Wizards, die een einde zagen komen aan hun winreeks van zes wedstrijden.

76ers 137, Spurs 125

Joel Embiid scoorde 33 punten en pakte 10 rebounds, zodat het bezoekende Philadelphia het wankelende San Antonio overrompelde.

Tyrese Maxey scoorde 25 punten voor de 76ers, die voor de negende keer in hun laatste 10 wedstrijden wonnen. James Harden voegde 16 punten en acht assists toe.

Rookie Malaki Branham maakte voor de tweede keer op rij het hoogste aantal punten uit zijn carrière met 26 voor de Spurs, die hun achtste wedstrijd op rij verloren en voor de 16e keer in 18 wedstrijden sneuvelden. Keldon Johnson voegde 18 punten toe.