NEC bekert verder na zeer overtuigende overwinning bij Almere City

NEC bekert verder na zeer overtuigende overwinning bij Almere CityProfimedia
Almere City trapte in het eigen Yanmar Stadion af tegen NEC Nijmegen voor de laatste zestien van de KNVB-beker. Almere speelde de wedstrijd in het speciale memorial shirt voor ex-speler Jergé Hoefdraad, terwijl NEC voor de eerste keer in het speciaal ontworpen derde tenue speelde.

Eerste helft

De eerste grote kans kwam in de derde minuut, toen Jeredy Hilterman in een op een met NEC-doelman Matthijs Branderhorst kwam te staan, de sluitpost die in de bekerwedstrijden de plek van Jasper Cillessen inneemt. De aanvaller van Almere schoot echter recht op Branderhorst, waardoor de thuisploeg niet meer dan een hoekschop kreeg toegekend.

Slechts twee minuten later kreeg NEC van een vrij ruime afstand van het doel van Almere een vrije trap te nemen, maar Oussama Tannane wist daar wel raad mee. De spelmaker van de Nijmegenaren schoot de bal fraai in de lange hoek, waardoor de Nijmegenaren al binnen vijf minuten op voorsprong stonden.

Twintig minuten later was Almere enorm dicht bij de gelijkmaker, toen Ilias Alhaft vrij mocht uithalen. Zijn doelpoging leek via de binnenkant van de paal het doel in te vallen, maar ging uiteindelijk over de achterlijn.

Tien minuten voor rust kreeg NEC een grote mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, toen Pedro Marques de bal zo in zijn voeten kreeg geschoven, maar zijn schot stuitte op Nordin Bakker, de sluitpost van Almere.

Vlak voor rust verdubbelde NEC daadwerkelijk de voorsprong. Elayis Tavsan kwam vrij in het strafschopgebied en kon in alle rust de bal in de lange hoek schuiven.

Tweede helft

Almere kwam fel uit de kleedkamer, maar dat leverde geen grote kansen op. De eerste echt grote kans van de tweede helft betekende ook meteen de beslissing in de wedstrijd. Via een knap uitgespeelde aanval kon Pedro Marques de bal op aangeven van Souffian El Karouani eenvoudig intikken voor de 0-3.

In de daaropvolgende minuten gebeurde er niet heel veel meer. NEC kwam zo hier en daar nog tot een kleine mogelijkheid, maar voor de thuisploeg viel er geen eer meer te behalen. In de 81e minuut werd de voorsprong nog ruimer, toen Antony Musaba voor de eerste keer sinds zijn terugkeer bij NEC tot scoren kwam. Opnieuw was het El Karouani die de bal klaarlegde voor een ploeggenoot.