NEC meldt zich in linkerrijtje na ruime overwinning op hard werkend FC Volendam

NEC meldt zich in linkerrijtje na ruime overwinning op hard werkend FC VolendamProfimedia
NEC heeft voor de tweede keer dit seizoen van FC Volendam gewonnen in de Eredivisie. De Nijmegenaren waren zaterdag voor eigen publiek met 3-0 te sterk. NEC won in augustus de uitwedstrijd met 4-1.

Het elftal van trainer Rogier Meijer, die met de clubleiding in gesprek is over verlenging van zijn aflopende contract, behaalde uit de laatste drie competitieduels 7 punten. NEC is dankzij die aardige serie naar de negende plek gestegen.

Overwicht NEC

FC Volendam vocht vanaf de aftrap voor iedere bal en kreeg al in de 1e minuut een goede kans. Middenvelder Calvin Twigt kon vrij doorlopen richting het doel, maar zag zijn schot worden geblokt door Bart van Rooij. NEC nam daarna al snel het initiatief over. De Deen Magnus Mattsson was na ruim een half uur dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal werd gestopt door keeper Filip Stankovic. Daarna wist Dirk Proper in de rebound ook niet te scoren.

Het overwicht van de thuisploeg betaalde zich in de tweede helft alsnog uit in treffers. Na een hoekschop van Lasse Schöne, kopte Philippe Sandler de bal in de 57e minuut richting het doel. De Spaanse verdediger Iván Márquez kon van dichtbij scoren. Landry Dimata vergrootte de voorsprong halverwege de tweede helft: 2-0. In blessuretijd maakte ook invaller Pedro Marques nog een doelpunt.

Spanning onderin

Volendam bleef tot de laatste minuut knokken voor wat het waard was, maar kon het aanvalstempo van NEC niet bijbenen. De ploeg uit Noord-Holland blijft na het verlies veertiende in de Eredivisie, met slechts drie punten voorsprong op FC Emmen, dat zondagmiddag nog in actie komt tegen Go Ahead Eagles. Daarmee is de spanning rond de degradatiezone nog altijd groot, zeker ook omdat FC Groningen zaterdagmiddag al wist te winnen van nummer 15 Excelsior (3-0).