NEC wint gevecht om achtste plek door aan de hand van Tannane RKC te verslaan

NEC wint gevecht om achtste plek door aan de hand van Tannane RKC te verslaanANP
Oussama Tannane heeft NEC naar een overwinning op RKC Waalwijk geleid. De club uit Nijmegen zegevierde in Waalwijk met 3-1 en passeerde RKC daardoor op de ranglijst van de Eredivisie. Alle doelpunten van NEC vielen tussen de 18e en 31e minuut.

Twee daarvan kwamen op naam van Tannane, die na de rust wel een uitgelezen kans op een hattrick miste. Zijn strafschop werd gestopt door RKC-doelman Etienne Vaessen.

Aantrekkelijk duel

Tannane had de score geopend na een combinatie met Landry Dimata. De Marokkaanse spelmaker schoot de bal met zijn linkervoet hard en secuur in de korte hoek langs Vaessen. Enkele minuten later verdubbelde Elayis Tavsan de Nijmeegse voorsprong. De aanvaller kapte aan de rechterkant van het strafschopgebied Thierry Lutonda uit en knalde de bal met links in de kruising. Toen Tannane na een half uur een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied dwars door de Waalwijkse muur en langs Vaessen schoot, leek de wedstrijd al beslist.

Het aantrekkelijke duel vol kansen aan beide kanten werd weer spannend toen Vurnon Anita na een uur iets terugdeed namens RKC. NEC liet de winst echter niet meer in gevaar komen, ook niet na de misser vanaf 11 meter van Tannane. De ploeg van trainer Rogier Meijer nam de achtste plaats over van RKC en heeft nu 2 punten meer.