Nederlandse voetballers eisen hoofdrol op in Europese bekerduels

Calvin Stengs viert zijn treffer tegen Luik
Calvin Stengs viert zijn treffer tegen LuikProfimedia
In Nederland staan er deze week geen wedstrijden op het programma, maar er zijn wel veel Nederlanders die in actie komen buiten de landsgrenzen. Op dinsdag 20 december speelden verschillende Nederlanders een belangrijke rol bij de bekerduels van hun werkgever.

Beker van België

In België heeft KV Mechelen dinsdagavond met drie Nederlanders in de basis de volgende ronde bereikt in het bekertoernooi. Lucas Bijker, Sandy Walsh en Alessio da Cruz speelden alle drie de volledige 90 minuten mee in de 1-0 overwinning op RFC Seraing.

Bart Nieuwkoop droeg direct bij aan de zege die Royal Union SG tegelijkertijd wist te boeken op KV Oostende. De voormalig Feyenoorder leverde de assist bij het winnende doelpunt en zag Oussama El Azzouzi ook binnen de lijnen komen bij zijn club. El Azzouzi kwam afgelopen zomer over van FC Emmen en maakte in de vorige bekerwedstrijd twee treffers namens Union SG.

Royal Antwerp moest in eigen huis aantreden tegen Standard Luik en wist die wedstrijd overtuigend met 4-0 te winnen. Calvin Stengs speelde een goede wedstrijd en was goed voor een doelpunt en een assist. De voormalig speler van AZ werd als aanvallende middenvelder gebruikt in plaats van op de flanken en dat lijkt naar meer te smaken.

Jurgen Ekkelenkamp verscheen ook aan de aftrap bij het team van Mark van Bommel en hij werd later vervangen door een andere ex-Ajacied: Viktor Fischer. De 19-jarige jeugdinternational Noah Ohio mocht als invaller een paar minuten maken voor de bezoekers uit Luik.

EFL Cup

Newcastle United kreeg bezoek van AFC Bournemouth in de EFL Cup en wist met Sven Botman in de basis de wedstrijd over de streep te trekken zonder een tegendoelpunt te incasseren. The Magpies wonnen met 1-0.

Copa del Rey

In de Copa del Rey moest Villarreal aantreden tegen Guijuelo, een club die normaliter uitkomt op het vierde niveau van Spanje. Villarreal wist binnen reguliere speeltijd geen afstand te doen van de tegenstander, maar nog geen vijf minuten in de verlenging maakte invaller Danjuma het winnende doelpunt voor de club die vorig jaar nog met de Europa League aan de haal ging.