Noorse 'superspits' Haaland schiet voor Manchester City RB Leipzig aan flarden

Andre Silva laat zien hoe Leipzig zich voelt
Andre Silva laat zien hoe Leipzig zich voeltAFP
Erling Haaland heeft voor Manchester City in de achtste finales van de Champions League met het onwaarschijnlijke aantal van vijf doelpunten RB Leipzig volkomen overhoop geschoten. De Noorse 'superspits' zag zijn formatie vooral door zijn inbreng met 7-0 winnen van de Duitsers, die op eigen veld de Engelse kampioen nog op een gelijkspel hadden weten te houden.

Na 22 minuten trof Haaland voor de eerste keer doel. Hij benutte een penalty, toegekend na hands van Benjamin Henrichs. Janis Blaswich, oud-doelman van Heracles Almelo, kreeg nog wel bijna een hand achter de bal. Amper 2 minuten later was het weer raak voor de doelpuntenautomaat. Nu kopte hij de terugspringende bal in, nadat Kevin De Bruyne met een schot van afstand de lat had geraakt.

Hattrick

In de extra tijd van de eerste helft maakte Haaland zijn hattrick compleet, door de bal binnen te lopen nadat een kopbal van Rúben Dias nog net van de doellijn was gehaald.

Meteen na de hervatting werd het 4-0 door Ilkay Gündogan, die scoorde na een combinatie met Jack Grealish. Na een heuse 'scrimmage' schoot Haaland vervolgens zijn vierde binnen. Daarna stond de onnavolgbare aanvaller bij een rebound op de juiste plek en maakte hij de 6-0. Daarmee vond trainer Pep Guardiola het mooi geweest en haalde hij de Noor naar de kant. In extra tijd maakte ook Kevin De Bruyne nog een doelpunt.

Al voor de openingstreffer van Haaland had de thuisclub de betere kansen, niet in het minst door het goede opbouwende werk van Nathan Aké. De Nederlandse verdediger leidde in de beginfase twee goede kansen in, die toen nog niet aan Haaland waren besteed.

Champions League-goals

Inmiddels heeft Haaland 33 keer gescoord in de Champions League. Hij deed dat bij Manchester City, Borussia Dortmund en Red Bull Salzburg. Haaland, 22 jaar, heeft pas 25 wedstrijden in de belangrijkste klasse van het Europese clubvoetbal gespeeld.

Manchester City, gezien als een van de beste en rijkste clubs ter wereld, won de Champions League nog nooit.