Olympisch goud voor 3x3 mannen, hockeymannen en -vrouwen, brons waterpolovrouwen

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn titelverdediger op de Olympische Spelen in ParijsAFP
De Nederlandse handbalvrouwen, hockeyvrouwen, volleybalvrouwen en waterpolovrouwen zijn vertegenwoordigd op de Olympische Spelen in Parijs. Ook de hockeymannen van Oranje en de 3x3 basketbalmannen zijn van de partij. Tussen maandag 5 augustus en zondag 11 augustus worden de medailles omgehangen in al deze sporten.

BASKETBALMANNEN 3x3

Worthy de Jong, Dimeo van der Horst, Arvin Slagter en Jan Driessen plaatsten zicht voor de Olympische Spelen. Ook in 2021 waren de mannen van de partij op de Spelen. De nummers 1 en 2 van de groep van acht gaan naar de halve finales. De nummer 3 tot en met 6 spelen kwartfinales. Op maandag 5 augustus worden de medailles uitgereikt op de finaledag. Nederland is verzekerd van het spelen op de finaledag en won het GOUD en in de laatste seconde van de verlenging!

Maandag 5 augustus, 18.00 uur: Nederland - Litouwen (halve finale): W 20-9

Maandag 5 augustus, 22.30 uur: NEDERLAND - Frankrijk: W 18-17 (Nederland wint goud!)

HANDBALVROUWEN

De handbalvrouwen spelen in twee groepen van zes. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de kwartfinales. Nederland eindigde als tweede en werd door Denemarken uitgeschakeld in de kwartfinales.

HOCKEYVROUWEN

De hockeyvrouwen spelen in twee groepen van zes. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de kwartfinales. Nederland werd zonder puntenverlies groepswinnaar en kwam via een zege op Groot-Brittannië in de halve finales, waarin Argentinië werd verslagen.

Zaterdag 27 juli, 20:15 uur: Nederland - Frankrijk: W 6-2

Maandag 29 juli, 19:45 uur: Duitsland - Nederland: W 1-2

Woensdag 31 juli, 20:15 uur: Nederland - China: W 3-0

Vrijdag 2 augustus, 12:45 uur: België - Nederland: W 1-3

Zaterdag 3 augustus, 10:30 uur: Nederland - Japan: W 5-1

Maandag 5 augustus, 17.30 uur: Nederland - Groot-Brittannië (kwartfinale): W 3-1

Woensdag 7 augustus, 14.00 uur: Nederland - Argentinië (halve finale): W 3-0

Vrijdag 9 augustus, 20.00 uur: NEDERLAND - China (finale): W 1-1 en 3-1 na shoot-outs

HOCKEYMANNEN

De hockeymannen spelen in twee groepen van zes. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de kwartfinales. Nederland eindigde als tweede in de groepsfase en won vervolgens overtuigend van Australië en Spanje. In de finale werd voor het eerst sinds 2000 de olympische titel gepakt.

Dinsdag 6 augustus, 14.00 uur: Nederland - Spanje (halve finale): W 4-0

Donderdag 8 augustus, 19.00 uur: Duitsland - NEDERLAND: W 1-1 en 1-3 na shoot-outs

VOLLEYBALVROUWEN

De volleybalvrouwen spelen in drie groepen van vier. De nummers 1 en 2 en de twee beste nummers 3 plaatsen zich voor de kwartfinales. Nederland werd vierde in de poule en is uitgeschakeld.

Maandag 29 juli, 9.00 uur: Turkije - Nederland: W 3-2

Donderdag 1 augustus, 17.00 uur: Italië - Nederland: V 3-0

Zaterdag 3 augustus, 9.00 uur: Nederland - Dominikaanse Republiek: V 1-3

WATERPOLOVROUWEN

De waterpolovrouwen spelen in twee groepen van vijf. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de kwartfinales. Nederland is daar als nummer 3 in Groep A bij op dinsdag 6 augustus en plaatste zich ook voor de halve finales tegen het nog ongeslagen Spanje. Na een nipt verlies, sloeg Nederland toe in de laatste seconden van de bronzen wedstrijd tegen de Verenigde Staten!

Zaterdag 27 juli, 14:00 uur: Nederland - Hongarije: W 10-8

Maandag 29 juli, 18.30 uur: China - Nederland: W 11-15

Woensdag 31 juli, 14:00 uur: Nederland - Australië: V 14-15 (na penalty's)

Zondag 4 augustus, 18:30 uur: Canada - Nederland: W 11-22

Dinsdag 6 augustus, 15.35 uur: Nederland - Italië (kwartfinale): W 11-8

Donderdag 8 augustus, 14.35 uur: Nederland - Spanje (halve finale): V 18-19 (na penalty's)

Zaterdag 10 augustus, 10:35 uur: Nederland - Verenigde Staten (troostfinale): W 11-10