Ongeslagen reeks koploper Benfica ten einde na fraaie overwinning van SC Braga

SC Braga maakte een einde aan de ongeslagen status van koploper Benfica
SC Braga maakte een einde aan de ongeslagen status van koploper BenficaLUSA
Op wedstrijddag 14 van de Portugese competitie kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van koploper Benfica. SC Braga wist de koploper op de valreep van 2022 te verslaan met 3-0

Abel Ruiz gaf SC Braga een goede start in de tweede minuut en na 32 minuten assisteerde hij Ricardo Horta bij de 2-0. In de tweede helft had Matheus zijn aandeel in de 70e minuut bij de 3-0, die ook door Horta werd gemaakt. De adelaars leerden de smaak van de nederlaag kennen en SC Braga wist voor het eerst dit seizoen een topclub te verslaan.

Roger Schmidt was niet bang om tot het uiterste te gaan: wereldkampioenen Enzo Fernández en Nicolas Otamendi waren net gearriveerd en stonden in de startende elf. Naast deze twee, die respectievelijk Chiquinho en Morato vervingen, werd ook Draxler vervangen door João Mário.

SC Braga probeerde zich terug te vechten na de 5-0 nederlaag bij Sporting in de kwartfinale van de League Cup. Artur Jorge voerde maar liefst zes wijzigingen door: Victor Goméz, Niakaté, Iuri Medeiros, Racic, Abel Ruiz en André Horta kwamen erin.

Na de vroege openingsgoal liet de reactie van de ploeg uit Lissabon even op zich wachten, want SC Braga sloot zijn linies goed, maar na een halfuur leek Benfica controle over de wedstrijd te nemen. Op dat moment profiteerde Braga echter van een fout van Benfica en scoorde het 2-0. Schmidt wisselde, maar deze vervangingen hadden niet het gewenste effect. Braga kon de wedstrijd gecontroleerd over de streep. Na de 3-0 werd nog een treffer van Benfica afgekeurd.

Braga staat na de zege derde en hebben nu 31 punten, terwijl Benfica de voorsprong op FC Porto zag slinken tot vijf punten.