Op de bon, geen treffer en gewisseld - frustrerende avond voor Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo werd dinsdag voor de eerste keer naar de kant gehaald
Cristiano Ronaldo werd dinsdag voor de eerste keer naar de kant gehaaldProfimedia
Cristiano Ronaldo's Al-Nassr versloeg Abha dinsdag met 3-1 in de King's Cup op, maar het was een teleurstellende avond voor de Portugese spits, die niet scoorde, een gele kaart kreeg en voor het eerst sinds zijn overstap naar Saoedi-Arabië werd gewisseld.

Ronaldo kwam voor de derde opeenvolgende wedstrijd niet tot scoren en wacht nog zijn eerste treffer in het Al-Nassr stadion.

De voormalige aanvaller van Manchester United, die in januari naar Al-Nassr verhuisde met een contract voor tweeënhalf jaar voor een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro (214,71 miljoen dollar), had bijgedragen aan 10 opeenvolgende doelpunten, waarvan acht met twee assists, voordat hij in de laatste twee competitiewedstrijden met lege handen stond.

Op de bon

In de kwartfinale van dinsdag leidde Al-Nassr met 2-0 toen Ronaldo de kans kreeg een tegenaanval in te zetten, maar de Letse scheidsrechter Andris Treimanis maakte een einde aan de eerste helft. Ronaldo greep boos naar de bal en sloeg hem weg, waarop de scheidsrechter een gele kaart uitdeelde. Al-Nassr scoorde voor de derde keer in de tweede helft voordat Ronaldo in de 87e minuut werd vervangen door Anderson Talisca, de topscorer van de competitie die terugkeerde van een blessure.

Ronaldo was ook al niet te spreken over het resultaat dat zijn ploeg vorige week donderdag behaalde. De Portugese vedette schopte waterflesjes weg voordat hij de tunnel inging na de 1-0 nederlaag tegen rivalen Al-Ittihad.

Wedstrijd van hun leven

"Ronaldo's aanwezigheid geeft de tegenstanders een stimulans om de wedstrijd van hun leven tegen hem te spelen," citeerden lokale media Al-Nassr coach Rudi Garcia na de wedstrijd.

Ronaldo's beroemde viering was niet te zien in het Al-Nassr stadion, maar verscheen wel in een andere King's Cup wedstrijd, toen Michael Delgado van Al-Hilal het uitvoerde in hun 3-1 overwinning tegen Al-Fateh.