Oranje O16 verliest in extra tijd vriendschappelijke wedstrijd van Duitsland

Foto ter illustratie
Foto ter illustratieProfimedia
Oranje onder 16 heeft maandagmiddag met 1-2 verloren van de leeftijdsgenoten van Duitsland.

Oranje O16 kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Sami Bouhoudane. De spits van PSV, die nog een jaar jonger is dan zijn ploeggenoten, zag zijn vrije trap tegen een Duitse arm aankomen, waarna hij mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. Bouhoudane zorgde in de vijfde minuut voor de openingstreffer vanaf elf meter.

De jonge Nederlanders bleven lang op voorsprong staan, maar in de 90e minuut kwam Duitsland op gelijke hoogte door een schot van Noah Weissbach (RB Leipzig) op de rand van het strafschopgebied. Doelman Valentijn van der Velde had geen goed antwoord op deze doelpoging. Slechts twee minuten later was het Ken Izekor van Bayer Leverkusen die de Duitsers in de extra tijd de winst bezorgde.

Derde nederlaag in een week tijd

Dit is voor Oranje O16 alweer de derde nederlaag in een week tijd. Afgelopen woensdag verloor de ploeg van trainer Alexander Palland met 2-1 van Portugal en afgelopen vrijdag was Frankrijk met 0-3 te sterk. Bouhoudane liet zich tegen Portugal wel nog gelden met een waanzinnige omhaal.

Opstelling Oranje O16 voor de wedstrijd tegen Duitsland: Valentijn van der Velde; Dinay Bierstekers, Robin la Scala, Lucas Jetten, Rivas Manuhutu; Benjamin Nagel, Thijs Kraaijeveld, Jim Koller; Lyfe Oldenstam, Sami Bouhoudane, Shane Kluivert.