Oranje onder 19 hard onderuit tegen leeftijdgenoten uit Portugal in Marbella

Tygo Land tekende voor de 4-1
Tygo Land tekende voor de 4-1Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
Het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar heeft dinsdag met 4-2 verloren van Portugal op het Marbella Football Center.

Nederland begon aan de wedstrijd met de volgende elf spelers: Kiyani Zeggen; Othniël Raterink, Sven Bouland, Dies Janse, Lucas Jetten; Mark Verkuijl, Mats Rots, Julian Oerip (C); Ayoub Oufkir, Jesse Bal, Wassim Bouziane. De Nederlanders begonnen dramatisch aan de wedstrijd en keken in de rust al tegen een 4-0 achterstand aan. "We werden aan alle kanten voorbijgelopen en maakten de verkeerde keuzes'', sprak trainer Peter van der Veen.

In de tweede helft deed de ploeg wat terug via invaller Tygo Land en aanvoerder Oerip. Beide teams ontvingen een rode kaart na een opstootje in de 66e minuut, waarbij namens Oranje Wessel Kuhn van het veld gestuurd.

Oranje O19 verloor afgelopen zaterdag nog met 4-1 van Engeland O19.