Paal en keeper Alessandro Damen verantwoordelijk voor 'winst' Spakenburg op KatwijkANP
SV Spakenburg heeft zich als enige amateurclub verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Chris de Graaf schakelde in een onderling duel op Sportpark De Westmaat de amateurs van VV Katwijk uit na strafschoppen.

Met Spakenburg en Katwijk, respectievelijk de nummers 9 en 4 van de Tweede Divisie, stonden de laatste amateurclubs in de achtste finales tegenover elkaar. De Treffers, de nummer 3 van het derde niveau, verloor dinsdag van De Graafschap (3-0).

Frommelgoal

Spakenburg had de overhand gedurende de eerste helft en werd tien minuten voor rust beloond met de openingstreffer. Floris van der Linden kopte van dichtbij zijn vierde doelpunt in de beker binnen, 1-0. Katwijk nam in de tweede helft het initiatief over en trok na een uur de stand gelijk dankzij een frommelgoal van Killian van Mil.

De 1-1-stand stond nog altijd op het bord aan het einde van de reguliere speeltijd en ook in de verlenging werd niet meer gescoord. In de strafschoppenserie raakte Rick van der Meer namens Katwijk de paal en zag Robin Schulte zijn penalty gestopt worden door Spakenburg-keeper Alessandro Damen.

Geen supporters

Bij de wedstrijd waren geen supporters van Katwijk aanwezig, net zoals fans van Spakenburg tot 2024 niet welkom zijn bij uitwedstrijden in Katwijk. Dit vanwege eerdere ongeregeldheden bij onderlinge ontmoetingen tussen de clubs. Het laat helaas zien hoe treurig het gesteld is in Nederland op het gebied van uitsupporters. In plaats van te zoeken naar een oplossing verbieden autoriteiten maar gewoon.