Paris Saint-Germain komt wederom niet tot scoren en wordt uitgeschakeld door BayernAFP
Bayern München staat in de kwartfinale van de Champions League. De kampioen van Duitsland won ook de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain (2-0). Eric Maxim Choupo-Moting sloeg in de 61e minuut toe nadat Marco Verratti de bal had verspeeld. De ingevallen Serge Gnabry verdubbelde in de 89e minuut de score. Bayern won drie weken geleden de uitwedstrijd al met 1-0.

Zo blijft de eindzege in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal maar niet te koop voor de steenrijke eigenaren uit Qatar, die de club uit Parijs twaalf jaar geleden overnamen. Aan sterren geen gebrek in de selectie van de kampioen van Frankrijk. Maar voetbal blijft een teamsport en de meest gewaardeerde individualisten vormen zelden het beste collectief.

Redding van De Ligt

PSG trapte af met Kylian Mbappé en Lionel Messi, de uitblinkers van de finale van het WK in Qatar. Neymar ontbrak in de Allianz Arena vanwege een enkelblessure. Bayern deed er alles aan om Mbappé en Messi zo weinig mogelijk aan de bal te laten komen. Dat lukte vrij aardig, al kwam de thuisploeg daardoor zelf voor rust weinig aan aanvallen toe.

De beste kansen waren aanvankelijk voor PSG. Maar Mbappé zag zijn vrijstaande ploeggenoot Achraf Hakimi over het hoofd en Messi slaagde er ook niet in de bal in het doel te frommelen, na een fraaie actie van zijn razendsnelle ploeggenoot Nuno Mendes. Vitinha dacht wel te scoren, maar Matthijs de Ligt keerde zijn inzet nog net voor de doellijn.

De Ligt vierde zijn geslaagde sliding als een doelpunt. Hij was de enige Nederlander op het veld. Ryan Gravenberch, Daley Blind en Noussair Mazraoui bleven op de bank bij de thuisploeg, die voor rust slecht eenmaal gevaarlijk werd. Jamal Musiala besloot een fraaie actie met een hard schot maar stuitte op Gianluigi Donnarumma, de doelman van PSG.

Buitenspel

De bezoekers verdedigden na rust met El Chadaille Bitshiabu. De pas 17-jarige Fransman verving de geblesseerde Nordi Mukiele, die op zijn beurt na ruim een half uur de gekwetste Marquinhos afloste. Bayern leek in de openingsfase van de tweede helft te profiteren van de wisselingen in de Franse defensie. Maar de Italiaanse arbiter Daniele Orsato oordeelde dat Thomas Müller hinderlijk buitenspel stond toen Eric-Maxim Choupo-Moting raak kopte.

Choupo-Moting mocht in de 62e minuut wel juichen. Hij schoot eenvoudig raak, nadat middenvelder Marco Verratti de bal had verspeeld. Mbappé en Messi bleven redelijk onzichtbaar terwijl PSG in het laatste half uur tot een slotoffensief probeerde te komen. Verdediger Sergio Ramos bracht de defensie van de thuisploeg nog het meest in de problemen met twee gevaarlijke kopballen. Serge Gnabry brak in de 89e minuut het laatste beetje verzet van PSG. Hij mocht invallen, net als gewaardeerde spelers als Leroy Sané, Sadio Mané en João Cancelo.