PDC-WK dag 11 (middagsessie): Dobey verslaat leermeester Anderson

Bijgewerkt
Chris Dobey plaatste zich voor de laatste 16
Chris Dobey plaatste zich voor de laatste 16Profimedia
Woensdagmiddag om 13.30 Nederlandse tijd begon dag 11 van het PDC World Darts Championship 2023. Er stonden 's middags drie derde ronde-wedstrijden op het programma. In de eerste partij nam de Portugees Jose de Sousa het op tegen de Engelse Ryan Searle. Daarna was het de beurt aan Danny Noppert, hij nam het op tegen de Schot Alan Soutar. Gary Anderson was de tweede Schot die in actie kwam, hij speelde tegen de Engelsman Chris Dobey.

Gary Anderson-Chris Dobey 1-4

Gary Anderson brak Dobey in de tweede leg van de eerste set door 121 uit te gooien. Hij won ook de eerste en de derde leg en ging met een 1-0 voorsprong in sets de korte onderbreking in. In de derde leg van de tweede set werd Chris Dobey opnieuw gebroken. Hij wist Anderson de leg erna direct terug te breaken en mocht zelf de vijfde leg beginnen. Dobey wist ondanks kansen voor Anderson de leg naar zich toe te trekken en de tweede set te winnen.

Dobey vocht zich knap terug in de derde set. Na een 1-0 achterstand hield hij zijn eigen leg en brak in leg drie Anderson om het initiatief in de set over te nemen. Anderson wist na zes perfecte pijlen leg vier naar zich toe te trekken en het kwam aan op een beslissende vijfde leg. 171 liet 36 over voor Dobey, die Anderson brak en op 2-1 in sets kwam.

De eerste vier legs van de vierde set gingen allemaal met de pijlen mee. Ook de vijfde, die Dobey mocht beginnen leverde geen break op en Dobey liep uit naar 3-1 in sets.

In de eerste leg van de vijfde set brak Dobey Anderson en was toen nog maar twee legs verwijderd van de overwinning. Anderson brak via 91 meteen terug. Ook leg drie leverde een break op waardoor Dobey op matchpoint kwam. Dobey begon met 180 en 140, waar Anderson niet kon volgen. Dobey had aan twee matchdarts genoeg om zijn leermeester uit te schakelen.

Danny Noppert-Alan Soutar 2-4

Na negen pijlen stond Danny Noppert op tops en de eerste leg ging in 11 darts uit voor een break. Noppert verzilverde zijn break en won de eerste set met 3-1. Noppert bleef over Alan Soutar heen denderen. Hij won drie legs op rij en kwam op een 2-0 voorsprong in sets.

In de eerste leg van de derde set brak Noppert Soutar opnieuw. Door slordigheidjes van Noppert kon Soutar in de tweede leg terugbreaken. Soutar won nog twee legs op rij en pakte zowaar de derde set.

Soutar won zijn vierde leg op rij en kwam via een break op 1-0 in de vierde set. Soutar won nog twee legs, voor zijn zesde op rij en zette de stand op 2-2 in sets.

Noppert won eindelijk weer eens een leg. Aan het begin van de vijfde set brak hij de Schot. The Freeze werd meteen terug gebroken en Soutar wist daarna zijn eigen leg te houden. Soutar gooide in leg vier 152 uit voor een break en een 3-2 voorsprong in sets.

Ook in de eerste leg van de zesde set werd Noppert gebroken door Soutar, die opende met twee keer 180. Toen ook 130 uitging voor Soutar leek het over en uit voor Noppert. De derde leg was tevens een prooi voor Soots. Hij won 12 van de laatste 13 legs, had aan één matchdart genoeg en won met 4-2 in sets

Ryan Searle-Jose de Sousa 3-4

Ryan Searle wist in de derde leg van de eerste set zijn tegenstander te breaken. Searle verzilverde zijn break door de set te winnen na gepruts van beide heren op de dubbels. In de tweede leg van de tweede set werd Jose de Sousa nogmaals gebroken maar vocht zich terug in de set door terug te breaken in leg drie. De tweede set ging naar een beslissende vijfde leg, die Searle mocht beginnen. Searle wist zijn eigen leg te houden en op 2-0 in sets te komen.

Set drie begon waar set twee eindigde, De Sousa miste op de dubbels en Searle wist hem te breaken voor een 1-0 voorsprong. Leg twee en drie leverde allebei een break op en dus mocht Searle aan leg vier beginnen om de set binnen te slepen. De Sousa kreeg twee pijlen op dubbel 14, maar bleef aanmodderen op de dubbels. Searle pakte de set en liep uit naar 3-0.

In de eerste leg van de vierde set wist De Sousa Searle te breaken. Dat dat niet nogmaals gebeurde in de derde leg kwam door het voortdurende matige finishen van de Portugees. De leg erna brak Searle de Portugees terug en mocht toen zelf beginnen aan de vijfde leg. De Sousa won de leg en daarmee de set.

In leg drie van de vijfde set zorgde Searle opnieuw voor een break en mocht zelf beginnen aan de leg die hem de wedstrijd kon opleveren. Nadat Searle een matchdart miste wist De Sousa terug te breaken en in de wedstrijd te blijven. De Sousa wist zelfs de set te winnen en terug te komen tot 3-2.

De Sousa pakte ook meteen een break in de eerste leg van de zesde set. Searle brak terug door opnieuw missers op de dubbels van De Sousa. Ook de derde leg leverde een break op en zo mocht De Sousa beginnen aan de leg die hem op 3-3 in sets kon brengen. De Sousa liep met een 180-score weg bij Searle en kreeg zes pijlen om 55 uit te gooien. Twee waren genoeg en zo was de comeback van de Portugees compleet.

De eerste drie legs van de zevende set gingen allemaal met de pijlen mee. In de vierde leg kreeg De Sousa zes matchdarts, waarvan de vijfde raak was.