PDC-WK dag 2 (middagsessie): Kim Huybrechts wint van Zuid-Afrikaanse verrassing Sampson

Bijgewerkt
Lewis heeft geen kind aan Larsson
Lewis heeft geen kind aan LarssonProfimedia
Vrijdagmiddag om 13:40 Nederlandse tijd begon dag 2 van het PDC World Darts Championship. Alan Soutar en Mel Cuming waren de eersten die aan de oche verschenen. Boris Krcmar en Toru Suzuki spelen aansluitend. De laatste eerste-rondepartij van de middag gaat tussen Adrian Lewis en Daniel Larsson. Kim Huybrechts en Grant Sampson sluiten de middag af met een tweede-rondepartij.

Alan Soutar-Mal Cuming 3-0

Mal Cuming mag de eerste leg beginnen. Alan Soutar opent de wedstrijd met 180 en 140. Cuming komt in de eerste leg niet in de buurt van Soutar en verliest zijn eigen leg. In de tweede leg krijgt Cuming de kans om via de bullseye terug te breaken, maar mist. Soutar doet geen gekke dingen en houdt zijn eigen leg en komt op een 2-0 voorsprong in de eerste set. In de derde leg mist Soutar een kans op 124 uit te gooien en de eerste set te pakken, omdat Cuming ook matige leg gooit mag de Schot terugkomen, maar mist ook de dubbel acht. Alsof niemand de leg wil winnen weet ook Cuming niet uit te gooien. Drie keer is scheepsrecht voor Soutar en hij breakt de Australiër voor de tweede keer en wint de eerste set met 3-0.

In de eerste leg van de tweede set breakt Cuming Soutar meteen. Soutar breakt in leg twee meteen terug, ondanks dat Cuming ook een kans kreeg op de bull om zijn leg te houden. De Australiër kreeg in de derde leg een pijl op tops om zijn tegenstander wederom te breaken, maar liet de kans onbenut. Met een 124-finish pakt Soutar de vierde leg en zo ook de tweede set.

In de derde leg van de derde set weet Soutar Cuming te breaken door 119 uit te gooien en mag de vierde leg zelf beginnen om de wedstrijd uit te gooien. Hij begint de leg met 140 en 180, waar Cuming twee keer 100 tergenover zet. Na een 165 score staat Soutar na 9 pijlen op dubbel 8 en gooit met zijn derde matchdart dubbel twee voor een 3-0 overwinning.

Boris Krcmar-Toru Suzuki 3-0

Boris Krcmar begint sterk en gooit 112 uit om zijn eigen leg te houden. Ook Toru Suzuki weet zijn eigen leg te houden. Ondanks dat Suzuki de in de derde leg de eerste maximale score van wedstrijd noteerde, gaat de leg uiteindelijk naar Krcmar. Krcmar mist nog een pijl op dubbel 16 om via wederom 112 de eerste set te pakken. Suzuki weet niet 102 uit te gooien en dus mag Krcmar terugkomen. De Kroaat heeft alle drie de pijlen nodig om uiteindelijk dubbel 8 te gooien en de eerste set met 3-1 te winnen.

Suzuki begint matig aan de tweede set, krijgt desondanks toch een pijl om de eerste leg te pakken, maar loopt meteen tegen een break aan. Niemand lijkt de tweede leg te willen winnen, in 29 darts gooit Krcmar uiteindelijk de leg uit, nadat de Japanner ook al meerdere kansen gehad heeft. In de derde leg kreeg Suzuki een pijl op top, maar de tweede set gaat met 3-0 naar de Kroaat.

In de tweede leg van de derde set wordt de Japanner opnieuw gebroken waardoor Krcmar nog maar één leg nodig heeft voor de overwinning. Suzuki breakt in de derde leg echter terug en stelt zo zijn aftocht nog even uit. De vierde leg begint Suzuki met 180 en dwingt een vijfde leg af, die Krcmar mag beginnen. Suzuki kan zijn niveau niet vasthouden in de vijfde leg en de Kroaat houdt zijn eigen leg voor en wint met 3-0.

Adrian Lewis-Daniel Larsson 3-0

Nadat de eerste drie legs met de pijlen meegingen, breakt Adrian Lewis de Zweed in de vierde leg en pakt zo de eerste set met 3-1.

In de eerste leg van de tweede set, die door Daniel Larsson begonnen en gewonnen wordt, noteren beide spelers hun eerste maximumscore. Larsson opent in de tweede leg wederom met 180, maar kan de leg van Lewis niet afsnoepen. Lewis breakt de Zweed in de derde leg en begint de vierde met twee keer 180, waardoor hij mag aanleggen voor een 9-darter. De zevende pijl is echter niet raak, maar Lewis weet zijn eigen leg wel makkelijk te houden en gaat met een 2-0 voorsprong de korte pauze in.

In de vierde leg van de derde set breakt Jackpot de Zweed opnieuw en wint de wedstrijd met 3-0.

Kim Huybrechts-Grant Sampson 3-0

Donderdagavond werd de eerste tweede-rondewedstrijd al afgewerkt, Wright versloeg Mansell. De als nummer 31 geplaatste Kim Huybrechts komt in zijn twee-rondepartij de Zuid-Afrikaan Grant Sampson tegen. Sampson won donderdagavond verrassend van de Ier Keane Barry.

Huybrechts kiest er voor om niet voor dubbel 15 te gaan en mist twee pijlen om de eerste leg te pakken, Sampson faalt niet en pakt de leg die hij zelf begonnen is. In een matige derde leg breakt Huybrechts de Zuid-Afrikaan en komt zo op 2-1 in legs. De Belg houdt daarna zijn eigen leg en wint daarmee de eerste set.

Met een 94-finish breakt Huybrechts Sampson in de tweede leg van de tweede set en komt op een 2-0 voorsprong. Ook de derde leg is een prooi voor Huybrechts en heeft dan nog één set nodig om zich te plaatsen voor de derde ronde.

In de eerste leg van de derde set krijgt Sampson de kans om zijn eigen leg te houden, maar miste een pijl op de dubbel, waardoor Huybrechts op 1-0 in legs komt. De Belg houdt daarna zijn eigen leg door 154 uit te gooien en heeft dan nog één leg nodig om de wedstrijd te winnen. Via triple 14 en dubbel 16 breakt Huybrechts de Zuid-Afrikaan voor de laatste keer en wint de wedstrijd met 3-0.