PDC-WK dag 4 (avondsessie): De Decker, Williams en Baggish winnen, Aspinall naar 3e ronde

Aspinall speelt in de derde ronde tegen Callan Rydz of Josh Rock
Aspinall speelt in de derde ronde tegen Callan Rydz of Josh RockProfimedia
Zondagavond om 21.00 uur Nederlandse begon de avondsessie van dag 4 van het WK Darts. De Belgische Mike de Decker en Jeff Smith uit Canada opende de avond. Aansluitend het Engelse onderonsje tussen Scott Williams en Ryan Joyce. Daarna namen de Canadees Matt Campbell en Amerikaan Danny Baggish het tegen elkaar op voor een plek in de tweede ronde. Hoogtepunt van de avond moest de tweede-rondepartij tussen Nathan Aspinall en de Kroaat Boris Krcmar worden.

Mike de Decker-Jeff Smith 3-1

De eerste set ging in een razend tempo naar Mike de Decker. Door Shanghai 20 te gooien brak De Decker de Canadees meteen in de eerste leg. Ook in de tweede leg gooide de Belg een 100+-finish. Via tripel 20, 14 en tops kwam hij op een 2-0 voorsprong. In leg drie gooide De Decker zijn eerste 180 en ook deze leg ging in 15 darts naar de Belg.

Jeff Smith begon de tweede set met een break. De Decker wist echter direct terug te breaken. Ook de derde leg ging niet naar degene die hem begon, Smith mocht daarna zelf beginnen aan de vierde leg om de set te winnen. De tweede set van deze wedstrijd zou de tweede set van deze wedstrijd niet zijn als De Decker Smith niet terug brak voor 2-2 in legs. De vijfde leg wist De Decker wel te houden voor een 2-0 voorsprong in sets.

De eerste drie legs van de derde set gingen allemaal met de pijlen mee. In de vierde leg brak de Canadees zijn tegenstander en pakte zo de set. In de vierde leg kreeg De Decker een matchdart op dubbel 16, maar Smith wist de leg te winnen door 116 uit te gooien en zo in de wedstrijd te blijven. Smith kreeg één pijl op tops om de set te winnen, maar De Decker pakte uiteindelijk de set om de wedstrijd te winnen.

Scott Williams-Ryan Joyce 3-1

Scott Williams opende direct met een maximumscore. De leg ging echter wel naar Ryan Joyce, die de leg ook begon. Door in de derde leg twee keer 180 te gooien brak Williams Joyce. De vierde leg begon hij wederom met een drie keer tripel 20. Hij gooide daarna 164 uit en pakte de eerste set, die van hoog niveau was met 115.9 gemiddeld voor Williams.

In de tweede leg van de tweede set brak Joyce zijn tegenstander door uitstekend te blijven scoren. Hij verzilverde de break meteen en pakte de tweede set. Waar Joyce het niveau van de eerste set kon doortrekken, bleef Williams scorend achter.

In de tweede leg van de derde set miste Joyce drie darts om Williams te breaken. In de vijfde leg, die Joyce mocht beginnen, startte Williams met 180. Joyce stond echter als eerste op een finish, maar miste twee pijlen op dubbel 16. Williams faalde niet en pakte de derde set.

Set vier begon met een break voor Joyce, die de set moest winnen om in de wedstrijd te blijven. Williams begon de tweede leg met wederom een 180-score, de 15de totaal deze wedstrijd, een record in de ronde van 96. Williams wist zijn scoren ook te verzilveren door Joyce meteen terug te breaken. Williams gooide in de vierde leg zijn 10de 180'er van de wedstrijd, wederom een record (dat hij deelt met Richard North) in de ronde van 96. Joyce kon Williams niet meer bijhouden en Williams brak Joyce ook in de vierde leg en boekte zo een 3-1 overwinning. Uiteindelijk werd er 17 keer 180 gegooid (10 keer Williams).

Matt Campbell-Danny Baggish 0-3

Danny Baggish brak Matt Campbell meteen door 94 uit te gooien en begon de tweede leg met een 180-score. Campbell wist zijn tegenstander in de tweede leg meteen terug te breaken. Ook de derde leg leverde een break op, waardoor Baggish een 2-1 voorsprong nam. De Amerikaan hield zijn eigen leg en won de eerste set met 3-1.

Ook de tweede set begon direct met een break, Campbell kwam op een 1-0 voorsprong. Baggish wist Campbell in de vierde leg terug te breaken en mocht de vijfde zelf beginnen om de set binnen te halen. Campbell kreeg wel een kans om de set te pakken, maar moest de set uiteindelijk aan Baggish laten.

Baggish hield zijn eigen tweede leg door 118 uit te gooien, zijn tweede 100+-finish. Campbell miste in de vierde leg vier pijlen om de set te pakken en Baggish hield wederom zijn eigen leg en kwam op 2-2. Nadat Campbell ook de bullseye miste om zijn leg te houden, gooide Baggish 67 uit voor een 3-0 overwinning.

Nathan Aspinall-Boris Krcmar 3-1

Boris Krcmar wist in de eerste leg Nathan Aspinall meteen te breaken. De Kroaat kreeg in de vierde leg twee setpijlen, maar werd gebroken door Aspinall, die de vijfde leg zelf mocht beginnen. De Engelsman boog een 2-0 achterstand om en won de eerste set.

Ook in de tweede set kreeg Krcmar vier pijlen om de set te winnen, maar liet Aspinall terugkomen tot 2-2 in legs. Krcmar won uiteindelijk de set nadat hij nog eens zes pijlen nodig had voor de dubbel.

Krcmar brak Aspinall in de eerste leg van derde door 102 uit te gooien. Aspinall reageerde met 180, 140, 145 en stond na negen pijlen op 36. Hij had aan één pijl genoeg en gooide de eerste 10-darter van het toernooi. Door een rekenfout van Krcmar kreeg Aspinall de kans om de set te winnen en liet die kans niet liggen.

Ook in de eerste leg van de vierde set brak Aspinall de Kroaat, die op dat moment vier legs achtereenvolgens verloren had. Hij kwam die klap niet meer te boven en de set ging met 3-0 naar Aspinall die in de volgende ronde Callan Rydz of Josh Rock tegenkomt.