PEC Zwolle blijft met nipte zege in de achtervolging op koploper Heracles Almelo

Thomas Beelen keerde terug van een blessure en scoorde een buitenspeldoelpunt
Thomas Beelen keerde terug van een blessure en scoorde een buitenspeldoelpuntProfimedia
Een magere 1-0 overwinning van PEC Zwolle op Helmond Sport heeft de spanning teruggebracht Keuken Kampioen Divisie (KKD). Na 17 speelronden staan de Zwollenaren op twee punten achter koploper Heracles Almelo. Het gat met de nummer 3, MVV, liep voor Zwolle op naar drie punten.

De wedstrijd bij PEC Zwolle begon met een ‘memorial’ voor de eerder dit jaar overleden supporters van de club. Een prachtig eerbetoon en een bijzondere aanvang van de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2022.

Met het oog op het kampioenschap zal Zwolle op voorhand hebben gekeken naar het doelsaldo dat bij koploper Heracles Almelo op +26 staat en voor maandagavond bij PEC Zwolle op +21. Een wedstrijd tegen laagvlieger Helmond Sport, dat achttiende staat, leek een uitgelezen mogelijkheid om dat gat te dichten.

Buitenspel

In de dertigste minuut van de wedstrijd opende middenvelder Thomas van den Belt de score: 1-0. Het was alweer zijn zevende competitietreffer in 17 duels. Ook gaf Van den Belt vier assists. In de tweede helft waren er meer kansen voor Younes Taha en Lennart Thie. Thomas Beelen scoorde nog in buitenspelpositie.

In de derde minuut van de extra tijd leek Helmond Sport, de minst scorende ploeg van de KKD alsnog op gelijke hoogte te komen. Doelman Jasper Schendelaar voorkwam met een uiterste krachtsinspanning echter dat de Brabanders de veertiende competitietreffer konden aantekenen. Zo bleef het 1-0 en is PEC Zwolle nu weer terug op twee punten achter Heracles.

Programma

Komende vrijdagavond speelt PEC Zwolle (#2) de laatste wedstrijd van 2022, uit tegen Roda JC (#9). Heracles Almelo (#1) neemt het dan op tegen FC Dordrecht (#15), terwijl MVV (#3) op bezoek gaat bij Telstar (#11).