PEC Zwolle overklast directe concurrent Heracles Almelo en neemt koppositie overProfimedia
PEC Zwolle heeft in de Keuken Kampioen Divisie de topper tegen Heracles Almelo op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van trainer Dick Schreuder zegevierde in Almelo met 3-0 en nam daardoor de eerste plaats over van Heracles, dat onlangs bij de hervatting van de competitie tegen Jong AZ ook al punten liet liggen (1-1). Beide clubs hebben nu 44 punten, maar PEC Zwolle speelde een wedstrijd minder.

Almere City FC, dat eerder op zondag met 1-0 won van Willem II, staat op de derde plaats met 35 punten. De nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.

Nikolai Laursen kreeg al in de 5e minuut een grote kans om Heracles op voorsprong te brengen. De Deense spits kon vrij doorlopen richting het Zwolse doel, maar hij kreeg de bal niet langs keeper Jasper Schendelaar. Enkele minuten later opende Samir Lagsir aan de andere kant de score. Lagsir kon van ruim 20 meter vrij uithalen en krulde de bal om doelman Michael Brouwer in de hoek.

Vrije trap

PEC Zwolle liep weg bij Heracles door doelpunten in de 35e en 39e minuut, twee keer ingeleid door een vrije trap. Eerst schoot middenvelder Thomas van den Belt via een verdediger van Heracles zijn negende doelpunt van het seizoen binnen, even later zorgde spits Lennart Thy voor de 0-3.

"We speelden de eerste helft niet normaal goed, daar zat echt alles in", zei aanvoerder Bram van Polen van PEC Zwolle bij ESPN. "Ik heb zo genoten op het veld."

Royale marge

Eerder dit seizoen stonden de Zwollenaren in de thuiswedstrijd tegen Heracles na 36 minuten al op een voorsprong van 3-0. Toen kwamen de Almeloërs nog terug tot 3-2, maar dit keer hield PEC Zwolle de royale marge wel vast.

"De eerste kans was nog voor ons, maar daarmee is ook alles gezegd", aldus aanvoerder Justin Hoogma van Heracles. "PEC heeft ons weggespeeld en terecht met 3-0 gewonnen. Wij hadden nergens recht op."