PEC Zwolle wint met 13-0 van FC Den Bosch en schrijft geschiedenis

PEC Zwolle wint met 13-0 van FC Den Bosch en schrijft geschiedenisProfimedia
PEC Zwolle heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch geschiedenis geschreven. De ploeg van trainer Dick Schreuder won met maar liefst 13-0. Het is een evenaring van de grootste zege ooit in het betaalde voetbal.

Na 31 minuten stond de 7-0-ruststand al op het bord. Aanvaller Apostolos Vellios was vier keer trefzeker. Zijn derde treffer maakte hij al na 11 minuten en 22 seconden. Haris Medunjanin, Younes Taha en Thomas van den Belt waren voor rust de andere doelpuntenmakers.

In de rust bracht Schreuder drie nieuwe gezichten, maar dat hield de Zwollenaren niet van het scoren. Een hattrick van invaller Lennart Thy en een doelpunt van middenvelder Thomas Beelen bracht de score op 11-0. Via nogmaals Van den Belt en Dave van den Berg kwam de eindstand op 13-0.

Het is een evenaring van het record dat Ajax op 24 oktober 2020 neerzette. Toen wonnen de Amsterdammers met 0-13 van VVV Venlo.

De 13-0-overwinning is de grootste ooit in de eerste divisie. Tot vanavond was dat de 12-1-overwinning van Sparta op Almere City in 2010.