PSG zonder serieuze inspanning naar 5-0-zege: Mbappé, Messi en Neymar blijven heel

WK-sterren Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar hoefden zich niet in te spannen tegen AuxerreProfimedia
Paris Saint-Germain heeft de laatste wedstrijd voor het WK voetbal in Qatar zonder al te veel problemen gewonnen. In het eigen Parc des Princes werd Auxerre met 5-0 verslagen, zonder dat de aanstaande WK-sterren Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar zich moesten inspannen.

Mbappé opende wel de score in de 11e minuut na een door Messi opgezette aanval. De assist was van Nuno Mendes. M'Baye Niang was halverwege de eerste helft dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Gianluigi Donnarumma redde knap. Veel meer gevaar stichtten de bezoekers niet, terwijl de vedetten van PSG de benen nadrukkelijk spaarden.

22 duels op rij ongeslagen

PSG-coach Christophe Galtier liet zijn drie sterren ook na de pauze terugkeren. Binnen het uur stond het 3-0: eerst kopte Carlos Soler raak, niet veel later rondde Achraf Hakimi een lange rush af: 3-0. Een kwartier voor tijd mochten Messi en Neymar gaan rusten. Het duo verdween ook vrijwel meteen naar de kleedkamer en zag niet hoe de invallers Renato Sanches en Hugo Ekitike er nog 5-0 van maakten.

In alle competities samen is Paris Saint-Germain nu 22 duels ongeslagen. In de Ligue 1 leidt de ploeg met 5 punten voorsprong op Lens.