PSV scoort één goal te weinig en is uitgeschakeld in de Europa League

Bijgewerkt
PSV scoort één goal te weinig en is uitgeschakeld in de Europa LeagueANP
PSV is de rest van dit voetbalseizoen op nog maar twee fronten actief. De Eindhovenaren slaagden er donderdag in de tussenronde van de Europa League tegen Sevilla niet in een achterstand van 3-0 uit de eerste ontmoeting goed te maken. PSV kwam in het Philips-stadion te laat op gang: 2-0.

Het Europese seizoen is daarmee opnieuw op een teleurstelling uitgelopen voor PSV, dat de laatste jaren matig presteert. In 2018/2019 was de club voor het laatst actief in het hoofdtoernooi van de Champions League. Dit seizoen kwam PSV dichtbij, maar Rangers FC was in augustus in de play-offs van het belangrijkste clubtoernooi verrassend te sterk.

Weinig gevaar

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij had in aanloop naar de terugwedstrijd tegen Sevilla nog wel enig vertrouwen in een stunt. Daarbij baseerde hij zich op het spel van zijn ploeg in de eerste helft in Spanje, een week eerder. "Dat is het hoogste niveau dat we hebben gehaald dit jaar", sprak de coach.

PSV maakte voor rust de nodige fouten en Sevilla kon steeds eenvoudig onder de druk die PSV probeerde te zetten uit voetballen. Luuk de Jong kreeg in de 3e minuut een kleine kopkans. Veel meer gevaar wisten de Brabanders voor rust niet te creëren.

'Alles of niets'

Sevilla kreeg vrij kort na rust een goede mogelijkheid. Doelman Walter Benítez redde van dichtbij op een schot van Youssef En-Nesyri. PSV kwam wat vaker voor het doel van Sevilla dan voor rust, maar heel veel leverde het niet op. Xavi Simons schoot de bal in de 56e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied te zacht, in de handen van de keeper.

Van Nistelrooij bracht na een uur spelen met Fábio Silva een extra aanvaller in de ploeg. De supporters zongen "Alles of niets". Even leek het misschien toch nog "alles" te kunnen worden voor PSV. De Jong schoof de bal in de 77e minuut in het doel en kort daarna scoorde de spits opnieuw. Die treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel van Silva. Silva scoorde in blessuretijd alsnog, maar het derde doelpunt voor PSV viel niet meer.

Eredivisie en beker

PSV moet zich nu richten op de Eredivisie, waarin het na afgelopen weekeinde een achterstand van 6 punten heeft op koploper Feyenoord. In de kwartfinale van de KNVB-beker wacht volgende week eerstedivisionist ADO Den Haag.