RB Leipzig verliest bij VfL Bochum punten in titelstrijd; belangrijke zege HoffenheimProfimedia
RB Leipzig heeft in de jacht op koploper Bayern München 3 punten verspeeld bij VfL Bochum. De nummer 3 van de Bundesliga verloor met 1-0 en blijft staan op 45 punten. Dat zijn 7 punten minder dan Bayern, dat zondag in actie komt tegen Bayer Leverkusen.

Leipzig moest zich herpakken na de 7-0-nederlaag waarmee Manchester City dinsdag de Duitsers had uitgeschakeld in de Champions League. Tegen Bochum wilde dat niet lukken. In de eerste heft had de ploeg van coach Marco Rose geen enkel schot op doel.

De thuisploeg kwam kort na de rust op voorsprong. Erhan Masovic kopte binnen, nadat doelman Janis Blaswich de eerste kopbal van Takuma Asano nog tegengehouden had. Bochum verdedigde die marge daarna met succes.

Punt voor Schalke 04

FC Augsburg, met aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw, bleef tegen Schalke 04 op een gelijkspel steken: 1-1. De thuisploeg leek na de 1-0 van Arne Maier op weg naar de zege, maar de bezoekers kregen in de extra tijd een strafschop na een overtreding van Gouweleeuw. Marius Bülter redde het punt voor Schalke. Augsburg stond toen al met tien man na de rode kaart voor Ermedin Demirovic.

Drie punten voor Hoffenheim

Hoffenheim verliet de laatste plek door een zege van 3-1 op concurrent Hertha BSC. Andrej Kramaric benutte twee strafschoppen in de eerste helft. Ihlas Bebou maakte na de rust de derde treffer. Stevan Jovetic scoorde nog voor de Berlijners. Hoffenheim heeft nu 22 punten, 1 meer dan Hertha en Schalke en 2 punten meer dan de nieuwe hekkensluiter VfB Stuttgart.

Stuttgart verloor in eigen huis met 1-0 van VfL Wolfsburg. Omar Marmoush maakte in de tweede helft het enige doelpunt voor de ploeg van verdediger Micky van de Ven.