Real Madrid boekt eenvoudige zege op zwalkend Valencia en verkleint gat tot vijf

Dani Carvajal van Real Madrid in actie tegen Valencia's Samuel Lino
Dani Carvajal van Real Madrid in actie tegen Valencia's Samuel LinoANP/EPA
Real Madrid heeft de zorgen van Valencia verder vergroot. De nummer 2 van Spanje was met 2-0 te sterk voor de club die maandag afscheid nam van trainer Gennaro Gattuso.

Met de zege verkleinde Real de achterstand op Barcelona weer tot 5 punten. De koploper won woensdag al met 2-1 op bezoek bij Real Betis. Valencia blijft op de veertiende plaats staan met 20 punten, 1 punt boven de rode streep.

De bezoekers, die maar één van de laatste tien competitieduels wisten te winnen, maakten ook met de gebruikelijke interim-coach Voro in de dug-out weinig indruk in het Bernabéu. Valencia, waar Justin Kluivert ontbrak, liep vanaf de eerste minuut achter de feiten aan en had geluk dat met name Marco Asensio aanvankelijk de nodige kansen miste.

Een doelpunt van Antonio Rüdiger werd vlak voor rust afgekeurd vanwege een overtreding van Karim Benzema. In de openingsfase van de tweede helft nam Real binnen drie minuten afstand. Asensio maakte de 1-0 met een fraai schot in de verre hoek, waarna Vinícius Júnior na een rush beheerst de 2-0 binnenschoof. Valencia-verdediger Gabriel Paulista zag 20 minuten voor tijd rood na een harde overtreding op zijn Braziliaanse landgenoot Vinícius.