Real Madrid verslaat in Saudi-Arabië Valencia en treft in finale Barca of Real Betis

Karim Benzema (R), Thibaut Courtois en Marco Asensio vieren de overwinning
Karim Benzema (R), Thibaut Courtois en Marco Asensio vieren de overwinningAFP
Real Madrid heeft in Riyad de finale van de Spaanse Supercup bereikt. De landskampioen versloeg Valencia na strafschoppen, 4-3. Na 90 minuten was het 1-1, in extra tijd werd niet gescoord.

Real Madrid kwam ongeveer 5 minuten voor rust op voorsprong in Saudi-Arabië. Karim Benzema, de Franse topschutter die het WK aan zich voorbij moest laten gaan, benutte een strafschop. Meteen na de hervatting werd het gelijk door een doelpunt van de Braziliaan Samuel Lino, die scoorde op aangeven van Toni Lato.

Kluivert

Justin Kluivert was basisspeler bij Valencia. Hij werd ongeveer een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd gewisseld door de Italiaanse trainer Gennaro Gattuso.

Barcelona en Real Betis spelen donderdag de andere halve finale. De eindstrijd is zondag.