Real ondanks waslijst aan blessures naar finale WK voor clubs na zege op Al-Ahly

Real Madrid viert de derde goal
Real Madrid viert de derde goalAFP
Real Madrid heeft de finale van het wereldkampioenschap voor clubs bereikt. De Spaanse grootmacht versloeg in Rabat het Egyptische Al-Ahly met 4-1.

Real Madrid, dat zeven spelers miste wegens blessures, opende vlak voor rust de score via Vinícius Júnior. De Braziliaan kreeg de bal na een fout van de achterhoede van Al-Ahly voor zijn voeten, waarna hij met een fraaie stift scoorde. Federico Valverde maakte aan het begin van de tweede helft de 2-0 uit een rebound.

Gemiste strafschop

Al-Ahly deed wat terug via Ali Maâloul, die halverwege de tweede helft een strafschop benutte voor de 2-1. Luka Modric kreeg de kans om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar de middenvelder van Real Madrid miste vlak voor tijd vanaf elf meter. Rodrygo maakte in de blessuretijd alsnog de 3-1, waarna Sergio Arribas nog tijd vond voor de 4-1.

Real Madrid treft in de eindstrijd Al Hilal. De Saudische club schakelde dinsdag het Braziliaanse Flamengo uit. De finale staat zaterdag in Rabat op het programma.