RKC Waalwijk wint in eigen huis inhaalwedstrijd van Go Ahead Eagles: 3-1

RKC Waalwijk viert de 3-1 in de thuisoverwinning tegen Go Ahead Eagles
RKC Waalwijk viert de 3-1 in de thuisoverwinning tegen Go Ahead EaglesProfimedia
RKC Waalwijk heeft in het eigen stadion de inhaalwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 3-1 gewonnen. De ploeg van trainer Joseph Oosting kwamen halverwege de eerste helft op een voorsprong. Op slag van rust werd het 1-1. In de tweede helft liep de ploeg uit Waalwijk uit naar 2-1 en 3-1. Door de zege staat RKC nu negen op de ranglijst van de Eredivisie na 19 wedstrijden.

In de eerste helft claimde Deijl namens de gasten een strafschop, maar gaf arbiter Bos er niet een aan de ploeg van trainer René Hake. In de tegenaanval kwam RKC juist op voorsprong. Een voorzet van Oukili werd door januariaanwinst Seuntjens tot 1-0 gepromoveerd. De 1-1 was een geweldige beauty. Een vrije trap van Edvardsen werd in één keer diagonaal door Fontán in de bovenhoek gevolleyd: 1-1.

In de tweede helft leek het duel tussen de twee middenmoters af te stevenen op een gelijkspel, maar was het Seuntjens die in de 71ste minuut met een voorziet Michiel Kramer op maat bediende. Met zijn zesde van het seizoen tekende de clubtopscorer 2-1 aan. Zeven minuten later was het Oukili die, na opnieuw voorbereidend werk van Seuntjens, de 3-1 eindstand aantekende. RKC staat negende met 25 punten. Go Ahead Eagles heeft zes punten minder en staat 12e op de ranglijst van de Eredivisie.