Rode-lantaarndrager FC Groningen gaat op bezoek bij FC Volendam weer het schip in

Johan Hove scoorde 1-1 namens FC Groningen; zijn eerste treffer voor zijn kersverse clubANP
FC Volendam heeft FC Groningen nog dieper in de degradatiezorgen gedrukt. De Volendammers van trainer Wim Jonk wonnen in het eigen Kras Stadion het degradatieduel van de Groningers met 3-2.

Groningen blijft door de nederlaag laatste in de Eredivisie met 12 punten. Volendam, dat donderdag al een punt overhield aan de uitwedstrijd bij Ajax (1-1), staat vijftiende met 16 punten.

Volendam kwam ondanks een goed begin van de bezoekers op voorsprong door een slechte terugspeelbal van de net aangetrokken Matej Chalus. Gaetano Oristanio kon profiteren en schoot binnen. De Groningers kwamen in de tweede helft op gelijke hoogte. Johan Hove schoot de door Thijmen Blokzijl teruggelegde bal uit een corner langs doelman Filip Stankovic.

Calvin Twigt kopte de thuisploeg opnieuw op voorsprong uit een voorzet van Florent Sanchez. Ricardo Pepi schoot de bezoekers in de 73e minuut weer naast Volendam, maar ook die stand kon Groningen niet vasthouden. Robert Mühren tikte 5 minuten later de licht aangeraakte voorzet van Oristanio binnen. Doelman Stankovic hield de punten in Volendam door nog goed te redden op een vrije trap van Tomas Suslov.